Universitaire Bibliotheken Leiden zoekt medisch informatiespecialisten

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL), Onderzoek- & Onderwijsdiensten, afdeling Medisch Informatiespecialisten zoekt:

twee medisch informatiespecialisten (samen 1,2 fte)
vacaturenummer: 13409

De werkzaamheden

Wil je onderzoekers en medisch specialisten ondersteunen met literatuuronderzoek ten behoeve van hun publicaties of presentaties en krijg je energie van het geven van onderwijs aan studenten en medewerkers? Wij hebben een dynamische baan voor je!

De UBL zoekt wegens pensionering en uitbreiding van het team per direct twee medisch informatiespecialisten. De afdeling Medisch Informatiespecialisten, gehuisvest in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), biedt faciliteiten en ondersteuning aan studenten en medewerkers van het ziekenhuis bij onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Als medisch informatiespecialist vorm je, samen met je collega’s, een brug tussen de afdelingen van het LUMC, de opleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen, de studenten en medewerkers van het LUMC en de UBL. Je werkt nauw samen met vakreferenten en specialisten van de UBL op het gebied van bijvoorbeeld literatuuronderzoek, informatievaardigheid en collectiemanagement.

In deze functie zul je:

 • Systematisch literatuuronderzoek uitvoeren in medische bibliografische databases ten behoeve van LUMC-medewerkers;
 • Meewerken aan het ontwikkelen en geven van gespecialiseerde (digitale) instructies en cursussen in het Nederlands en in het Engels op het gebied van informatievaardigheid binnen het medisch domein. De doelgroepen zijn studenten, verpleegkundigen, artsen en onderzoekers;
 • Advies geven over het gebruik van referentiemanagementsoftware (EndNote);
 • De grote (digitale) collectie van de Walaeus Bibliotheek en andere informatiediensten van de UBL afstemmen op de informatiebehoefte bij onderwijs en onderzoek aan het LUMC;
 • Informatievoorziening verzorgen en voorlichting geven over diensten van de Walaeus Bibliotheek en van de UBL in het algemeen;
 • Nieuwe diensten helpen initiëren en meewerken aan de ontwikkeling daarvan.

Je profiel

Voor deze functie is het van belang dat je communicatief, digitaal vaardig, analytisch sterk, klantbetrokken, proactief en resultaatgericht bent. Verder zoeken we iemand met:

 • Een afgeronde hbo-opleiding aangevuld met relevante werkervaring;
 • Interesse en bij voorkeur werkervaring in de (medische) bibliotheek- en informatiesector;
 • Bekendheid met het proces van medisch-wetenschappelijk onderzoek en met systematisch literatuuronderzoek in het bijzonder;
 • Goede kijk op innovatieve ontwikkelingen met betrekking tot het gebruik van medische wetenschappelijke informatie in onderzoek en onderwijs is een pre;
 • Aantoonbare didactische vaardigheden, ook in een digitale omgeving;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis.

De UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie ook op onze website.

Wij bieden

Het dienstverband wordt aangegaan conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van één jaar met bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4.257 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9). De precieze omvang van de aanstelling per kandidaat wordt in nader overleg met de eindkandidaten bepaald.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Als het werk het toelaat, kun je deels thuiswerken; de universiteit heeft daar goede voorzieningen voor. Alle informatie hierover kun je nalezen op onze website.

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Ilse Jansma, hoofd Medisch Informatiespecialisten, e.p.jansma@library.leidenuniv.nl, telefoon 06-81 06 76 55.

Solliciteren

Je kunt op deze vacature reageren via de button ‘Solliciteren’ in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 20 februari per e-mail worden gericht aan Ilse Jansma. Geef in je brief ook je voorkeur voor de omvang van je aanstelling aan. Direct solliciteren kan hier.