Boekwinkels Polare weer geopend

De boekwinkels van Polare zijn vandaag weer open gegaan. Ze waren sinds eind januari gesloten, omdat het concern in financiële moeilijkheden was geraakt.

Dinsdagavond maakte de bewindvoerder van de in surseance verkerende keten bekend dat de boekwinkels per vestiging of per groep vestigingen worden verkocht. In die tussentijd kunnen boekenliefhebbers weer terecht in de 20 vestigingen in Nederland, waaronder in de vier grote steden, Eindhoven, Groningen en Maastricht.

In de heropende vestigingen zullen geen boeken te koop zijn die de afgelopen drie weken zijn uitgekomen. Distributeur CB levert tot nader order nog geen nieuwe boeken uit aan de Polare-boekhandels. Het bedrijf meldt in een e-mail aan relaties: “De bewindvoerder heeft ons laten weten dat de leveringen van nieuwe boeken aan Polare voorlopig, tot nader order, niet zullen worden hervat. De bewindvoerder leidt nu dit proces van onderzoek en verkoop en hij zal u en ons informeren zodra nieuwe informatie beschikbaar is.” Ook de website van Polare is uit de lucht. Bezoekers worden omgeleid van www.polare.nl naar offline.polare.nl.

Polare ontstond vorig jaar door een samenvoeging van de boekwinkelketens Selexyz en De Slegte. Bij het bedrijf, dat ook acht vestigingen in België heeft, werken 400 mensen. Polare bedient ongeveer 10 procent van de Nederlandse markt. Het concern heeft een schuld van 21 miljoen euro. Vorige week werd bekend dat de onderhandelingen met de banken en leverancier het Centraal Boekhuis over een reddingsplan waren mislukt.