BIJ12 zoekt informatiemanager

36 uur | Utrecht / hybride

Ben jij een proactieve, kundige informatiemanager en strategisch adviseur? Ben jij een teamspeler met kennis van informatiebeleid en informatiestandaarden? Wil jij vanuit jouw professionaliteit bijdragen aan zorg voor de natuur en de omgeving waarin wij leven? Dan is BIJ12 op zoek naar jou!

BIJ12 is onderdeel van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en werkt voor provincies. We brengen kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Ook zorgen we voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. Goed opdrachtnemerschap, resultaatgerichtheid en samenwerken vinden we hierbij belangrijk. Ga voor meer informatie naar www.bij12.nl of bekijk onze kennismakingsbrochure.

Over het team

Veel van de provinciale taken liggen op beleidsterreinen van de fysieke leefomgeving: ruimtelijke ordening, milieu, energie en klimaat, vitaal platteland en natuurbeheer. Bij de uitvoering daarvan is goede informatievoorziening belangrijk. BIJ12 wil hét informatieknooppunt voor de fysieke leefomgeving zijn voor provincies. De unit GBO zorgt voor het beheer en de (door)ontwikkeling van gemeenschappelijke informatieproducten en -systemen die provincies en hun ketenpartners ondersteunen bij de uitvoering van taken op deze beleidsterreinen. Dit doen we vanuit de unit GBO, die integraal de kaders en richtlijnen voor de informatievoorziening voor provincies en BIJ12 opstelt en bewaakt.

Dit ga je doen

Als informatiemanager werk je op het snijvlak van business en IT. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het BIJ12-management over het informatiebeleid. Je geeft strategisch en tactisch advies over complexe vraagstukken op informatievlak. Ook ontwikkel en beheer je de BIJ12-informatiestrategie. Verder stel je de informatiebeheerkaders op en bewaak je de richtlijnen voor de informatievoorzieningen die BIJ12 ontwikkelt voor de provincies. Je geeft sturing aan de verandering hiervan. Je volgt en beïnvloedt ontwikkelingen op het gebied van informatiebeleid binnen en buiten de overheid en draagt deze proactief uit binnen BIJ12. Je bent contactpersoon en gesprekspartner op het gebied van IV-beleid, architectuur en compliance voor de (ICT-)leveranciers die als opdrachtnemer van BIJ12 het technisch beheer, het onderhoud en de (door)ontwikkeling van informatieproducten en systemen verzorgen.

In deze functie geef je functioneel leiding aan adviseurs en specialisten op informatievlak. Samen met de chief information security officers (ciso’s) en functionarissen gegevensbescherming (fg’s) werk je aan kaders en standaarden voor BIJ12 en aan uniform informatiebeheer. Je zorgt voor een veilig en beheersbaar informatielandschap dat aansluit op de processen van de provincies.

Dit ben jij

Je bent een echte teamspeler die collega’s graag helpt, coacht en kan inspireren. Je bent communicatief vaardig, proactief, enthousiast en sterk op inhoud, proces en relatie. Je wint snel het vertrouwen van anderen, maakt je nieuwe materie snel eigen en bent betrokken op iedere casus. Je kunt goed conceptueel denken en snel schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel denken en doen. Je hebt vernieuwings- en overtuigingskracht en komt met effectieve en efficiënte oplossingen voor iedere uitdaging.

Verder heb je

 • Hbo- of wo-werk- en denkniveau;
 • Minimaal vijf jaar ervaring met strategische en tactische advisering op informatiemanagementvlak in het overheidsdomein, bij voorkeur op interprovinciaal niveau;
 • Minimaal vijf jaar kennis van en ervaring met gangbare informatiestandaarden en kwaliteitsnormen voor overheden;
 • Kennis van en ervaring met (besturing van) projecten op het gebied van informatie- en archiefbeheer, zowel waterval als agile uitgevoerd;
 • Kennis van en ervaring met keteninformatiesystemen en datamanagement;
 • Kennis van het provinciale taakveld en ervaring met werken voor provincies en hun ketenpartners is een pre.

Dit bieden wij

 • Een dienstverband van één jaar met de mogelijkheid om dit om te zetten in een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Een uitdagende functie in een energieke, flexibele, jonge werkomgeving voor 36 uur per week (1 fte);
 • Een salaris van minimaal € 4.466,67 en maximaal € 6.323,27 per maand (afhankelijk van ervaring, salarisschaal 12 CAO Provincies) op basis van 36 uur per week;
 • Naast je salaris een individueel keuzebudget (IKB) van circa 22% (dit is inclusief onder andere vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%)). Het IKB kan maandelijks worden uitgekeerd of worden gespaard;
 • Woon-werkverkeer volledig vergoed op basis van ov;
 • Telefoon en laptop van BIJ12;
 • Persoonlijk Ontwikkel Budget van € 5000 per vijf jaar;
 • Een moderne, open werkomgeving op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Reageren op deze functie?

Herken je jezelf in het profiel en de competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan je motivatiebrief samen met je cv naar HR via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Paul van der Linden (manager GBO Provincies) op telefoonnummer 06-55 20 20 91.