Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zoekt informatiespecialist

Om je heen hoor je de verhalen over klimaatverandering. Je ziet dat deze klimaatverandering een enorme impact heeft op ons normale leven. Waar jij in je huidige baan misschien niet zo veel aan kunt veranderen. Je hoeft niet diep in jezelf te duiken om te weten dat jij er nu echt iets aan wilt doen. Je hoeft alleen maar te springen.

Bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) beland je in een wereld waarin iedereen de kracht van water kent. Hoe wij het kunnen sturen en ons ertegen kunnen beschermen. Met de nieuwste technieken zorgen wij ervoor dat iedereen droge voeten houdt en van schoon water kan genieten. Voor sommigen is dat een simpel gegeven, voor jou kan het je levenswerk worden.

Wil jij ook ‘watervol’ werk doen? Duik erin bij HHSK! We zijn op zoek naar een nieuwe collega in de functie van informatiespecialist.

Je duikt in dit team

Het team Geo-informatie beheert allerlei informatie die zowel  in- als extern kan worden gedeeld. Daarvoor is het nodig dat we ons aansluiten bij de meest recente ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening: mobiele applicaties, webservices en klantenportalen. Als jij gevoel hebt voor de omgeving, goed kunt luisteren naar wat klanten/collega’s nodig hebben en dit kan vertalen naar betrouwbare informatiestromen, dan ben je bij ons op de juiste plek. We zijn gepassioneerd over ons vak, en de werksfeer is informeel. We zijn een multidisciplinair team dat samen aan databeheer werkt.

Jouw waterkracht

Als informatiespecialist ben jij de deskundige op het gebied van informatiestromen, procesoptimalisatie, documentbeheer en archiefwetgeving. Jouw focus? Het adviseren en begeleiden van een duurzame toegankelijkheid van de informatie. Daarnaast vind jij het leuk om je collega’s mee op sleeptouw te nemen en te voorzien van de nodige trainingen om zo de digitale vaardigheden te vergroten. Met jouw expertise en ervaring kun jij een verfrissende golf van innovatie brengen binnen ons waterschap. Daarnaast:

 • Zorg jij ervoor dat iedere collega op de meest efficiënte manier werkt met de bestaande bedrijfssoftware, data en elektronische documenten;
 • Ben jij de kartrekker bij het coördineren van verschillende projecten;
 • Creëer jij draagvlak bij collega’s en vergroot je de digitale vaardigheid;
 • Help jij bij het uitrollen van de visie en het opstellen van beleid, jaarplannen en verbetervoorstellen;
 • Signaleer je ontwikkelingen rondom archivering en informatiehuishouding en integreer je deze in je werk.

Wat maakt jou ‘watervol’?

Jij weet op een enthousiaste manier en met lef jouw ideeën over informatiemanagement over te brengen. Met een gezonde dosis overtuigingskracht geef jij gevraagd en ongevraagd advies over onder andere het huidige zaaksysteem en eventuele veranderingen in het snel veranderende digitale landschap. Jij wordt gedreven door verandering. Daarnaast:

 • Kun jij makkelijk een brug slaan tussen documentaire informatievoorziening en de wensen vanuit de organisatie;
 • Spring je graag in het diepe en denk je mee over verbetermogelijkheden voor de bestaande processen;
 • Is ervaring met verschillende Microsoft-pakketten een pre.

Wij bieden

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris tussen € 3.736 en € 5.092 conform de cao ‘Werken voor Waterschappen’;
 • Bovenop het salaris ontvang je een individueel keuzebudget op basis van 21% van het salaris. Mooi meegenomen voor het kopen van extra verlof of ter aanvulling op je salaris;
 • Een persoonlijk basisbudget van € 3600 om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3 per dag en een thuiswerkbudget van € 850;
 • Een goede pensioen- en reiskostenregeling.

Enthousiast? Duik erin bij HHSK!

Reageer direct via de sollicitatiebutton! Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Karen Vroegindeweij, recruiter, via telefoonnummer 06-31 11 11 80. Zij vertelt je graag meer over de rol, het team en onze organisatie. Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 3 september. De eerste gesprekken staan gepland op woensdag 6 september tussen 14:00 en 16:00 uur.