Community manager open science en digital skills gezocht bij Bibliotheek UvA/HvA

De afdeling Onderwijs en Onderzoek van de Bibliotheek UvA/HvA zoekt een enthousiaste

community manager open science en digital skills (0,8-1 fte)

Bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) krijgt de toekomst van mensen, beroepen, de stad en de samenleving vorm. Praktijkgericht onderzoek speelt daarin een cruciale rol en daarvoor zijn goede digitale vaardigheden bij onderzoekers, docenten en studenten essentieel.

De HvA-bibliotheek heeft de ambitie om hoogwaardige en innovatieve ondersteuning te bieden bij thema’s als open science, data science en digitale onderzoeksmethodes. De bibliotheek biedt deze dienstverlening aan diverse doelgroepen binnen het praktijkgericht onderzoek, waaronder de HvA open science community, de lectoraten en de facultaire onderzoekondersteuners. Zij vinden bij ons informele kennisdeling, workshops gegeven door collega’s of externe deskundigen en brede ondersteuning bij alle facetten van het onderzoeksproces. Wij zoeken een community manager voor onze open science en digital skills-programma’s die deze ambitie kan vormgeven.

Je werkt bij het team onderwijs- en onderzoekondersteuning van de Bibliotheek UvA/HvA samen met collega’s van beide instellingen; zo leren we van elkaar en inspireren we elkaar. De community manager zal ook aansluiten bij de HvA open science community en deze zo helpen zich verder te ontwikkelen. Als community manager ben je herkenbaar en benaderbaar: de spil in jouw netwerk. Je werkt vraaggestuurd; zo ontsluit je de activiteiten laagdrempelig en op maat voor de doelgroep.

Je werkplek is op de Amstelcampus in hartje Amsterdam, maar je zult ook vaak te vinden zijn op andere locaties van de HvA en UvA. Uiteraard is deels hybride (thuis)werken ook mogelijk.

Zo maak jij het verschil

 • Je coördineert en ondersteunt de activiteiten rondom open science en digitale informatie- en onderzoeksvaardigheden vanuit de bibliotheek;
 • Je draagt actief bij aan de activiteiten van de open science community. Zij organiseren maandelijkse open science coffee-bijeenkomsten en zijn actief met community building en kennisuitwisseling rondom open science;
 • Je bent zichtbaar en herkenbaar aanwezig als community manager op de campus; jij zoekt mensen op én ze weten jou te vinden;
 • Voor onze doelgroepen organiseer je trainingen, workshops en evenementen, zowel fysiek als online. Denk hierbij aan formele trainingen, maar ook aan peer-driven workshops, hackatons en inspiratiesessies. Hiervoor zoek je verbinding met de lectoraten, de kenniscentra, de bibliotheek en ICT;
 • Samen met het researchdata-managementteam geef je vorm aan het trainingsprogramma voor datastewards en data-engineers;
 • Ook werk je actief mee aan activiteiten vanuit het landelijke Digital Competence Center voor praktijkgericht onderzoek (DCC-PO) en andere projecten;
 • Je draagt zo bij aan het praktijkgericht onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wat neem je mee

 • Een afgeronde hbo- of universitaire opleiding met enkele jaren werkervaring;
 • Ervaring met onderzoek, bij voorkeur aan een hbo-instelling;
 • Affiniteit met en kennis van open science, bijvoorbeeld vanuit jouw eigen onderzoekservaring;
 • Excellente communicatie- en organisatievaardigheden en ervaring met het plannen en organiseren van workshops en evenementen;
 • Aantoonbare ervaring met community building en communicatie naar verschillende doelgroepen;
 • Je maakt makkelijk contact en hebt ervaring met het opbouwen en onderhouden van een breed netwerk;
 • Je kunt effectief communiceren in Nederlands en Engels.

Het bezit van een BHV-diploma of de bereidheid om dit op korte termijn te halen is een pre.

Onze kernwaarden (open, professioneel, vooruitstrevend) en kerncompetenties (klantgericht, samenwerken, leervermogen) zijn het fundament onder onze dienstverlening. Daarnaast beschik je voor deze functie over de volgende competenties:

 • analytisch vermogen
 • organisatiesensitiviteit
 • resultaatgerichtheid

Wat bieden we jou

We bieden een dienstverband van 0,8-1 fte voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid volgt een vast dienstverband. Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 3.018 tot € 4.159 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 36 uur (cao hoger beroepsonderwijs). Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering.
De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • een zeer ruime vakantieregeling;
 • pensioenopbouw bij het ABP;
 • mobiele telefoon en laptop;
 • een netto internetvergoeding per maand;
 • een goede reiskostenregeling, zoals een NS Businesscard of HvA-fiets.

Over de Bibliotheek UvA/HvA

De bibliotheek is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor studenten, onderzoekers en docenten – off- en online. Wij ondersteunen onderwijs en onderzoek voor de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam en geven onze gebruikers hulp op maat om in het uitgebreide aanbod van informatie de juiste bronnen te vinden voor toepassing in onderwijs en onderzoek. Wij brengen ‘kennis verder’, helpen de kwaliteit van het hoger onderwijs in Amsterdam te verbeteren en dragen zo bij aan het studiesucces van onze studenten. Hier kun je meer lezen over werken bij de bibliotheek.

Vragen

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Max Haring, hoofd Onderwijs en Onderzoek, Bibliotheek UvA/HvA, m.haring@uva.nl.

Sollicitatie

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie – een motivatiebrief en cv als pdf-bestand – graag tegemoet. Je kunt via deze link solliciteren.
De reactietermijn sluit op 11 juni 2023. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd of die niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.
Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Talent als basis, diversiteit als kracht

De Hogeschool van Amsterdam wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool. Heb je tips hoe we onze communicatie op het gebied van diversiteit en inclusie kunnen verbeteren, laat het ons dan weten.

Wil je meer weten over hoe onze sollicitatieprocedure verloopt? Kijk dan op onze website Werken bij de HvA. Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature houden wij de HvA Sollicitatiecode aan.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.