Bibliobus Karmac vervangt bibliotheken Arkel en Giessenburg

De bibliotheken in Arkel en Giessenburg (Zuid-Holland) sluiten per 1 december 2014. Vanaf januari 2015 wordt de uitleenfunctie van de bibliotheken (servicepunten van Bibliotheek AanZet) overgenomen door Karmac Bibliotheek Services uit Lelystad, dat gedurende een proefperiode van een jaar het bibliotheekwerk in de regio Giessenlanden zal verzorgen.

Karmac manager Theo Doreleijers vertelde De Weekkrant onder meer dat Giessenlanden de vierde gemeente is die kiest voor de bibliotheekdiensten van Karmac en dat de organisatie die diensten inmiddels in elf gemeenten, op zestig locaties aanbiedt. Volgens Doreleijers  is de organisatie ook in onderhandeling met andere gemeenten over de overname van het bibliotheekwerk. Doreleijers wijst erop dat door bezuinigingen van de gemeenten steeds meer bibliotheken het moeilijk hebben en bij Karmac Bibliotheek Services aankloppen voor een commerciële oplossing.

Zie ook het nieuwsbericht Karmac opent tweede bibliotheek in Lienden en het dossier Nieuwe Toetredersvan de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB). De VOB organiseert in september workshops over het aanbesteden van bibliotheekwerk.

Foto Bibliobus: Karmac