BHIC zoekt materiaal voor coronacollectie Brabant

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ’s-Hertogenbosch roept Brabanders, organisaties en bedrijven uit de regio op materiaal in te leveren dat een beeld geeft van de coronacrisis in Brabant. 

De sluiting van horeca, scholen, musea en theaters, de stille straten en het thuiswerken en thuis les krijgen. Maar ook het niet naleven van de maatregelen enerzijds, en de sociale en creatieve initiatieven om elkaar te helpen anderzijds. Deze pandemie is een ‘historische gebeurtenis’; daarbij wordt Oost-Brabant ook nog eens aangemerkt als het epicentrum van het coronavirus. Het BHIC zoekt materiaal dat deze periode in de provincie typeert: bijvoorbeeld persoonlijke documenten, foto’s, tekeningen, brieven, briefkaarten, pamfletten, digitale platforms en filmpjes van het dagelijks leven. ‘Alles waarvan je kunt bedenken dat het interessant is om te lezen voor historici uit latere tijden’, aldus BHIC’s archivaris Miel Jacobs.

Materiaal kan per post naar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), o.v.v. ‘Coronacollectie’, Postbus 81, 5211 NW ’s-Hertogenbosch. Maar liever nog digitaal: via https://coronacollectie.bhic.nl vind je een formulier waarmee je eenvoudig bestanden kunt uploaden en verzenden. Ook tref je er informatie over het materiaal dat het BHIC zoekt en aan welke eisen dit moet voldoen. Voor vragen is er een mailadres: coronacollectie@bhic.nl