Beeld & Geluid komt met My First Smartphone Festival

Beeld & Geluid houdt het ‘My First Smartphone Festival 2024’. Het evenement richt zich op kinderen, hun ouders, verzorgers en leerkrachten. Doel is families op een plezierige en educatieve manier te ondersteunen bij de kennismaking met de allereerste smartphone van hun kind.

Wat is een goede leeftijd om een smartphone te geven? Hoe ga je om met fake news? En hoe zit het met (data)veiligheid en algoritmebubbels? Deze en meer vragen komen van 21 tot en met 24 maart 2024 aan bod in Beeld & Geluid in Hilversum.

Het evenement is verdeeld in vijf zones. Bij Play leert een kind alles over gamen op de smartphone en. Create biedt workshops en creatieve sessies voor het ontwikkelen van vaardigheden en talenten op de telefoon. Bij Discover draait het om de historie én toekomst van de smartphone. Smart staat in het teken van tips en tricks voor verstandig en gezond gebruik van smartphones. Bij Connect ligt de nadruk op alle mogelijke manieren om in contact te staan met anderen en het gebruik van sociale media.

Er zijn verschillende interactieve workshops over fotografie en zang en van influencers als Défano Holwijn en Quinn & Aaron. Presentatoren van het NOS Jeugdjournaal vertellen over nieuwswijsheid. Ook presentatrice Lisa Wade (Het Klokhuis) en goochelaar Lars van Tuijl zijn aanwezig.

De eerste twee dagen zijn ‘onderwijsdagen’ waarbij uitsluitend schoolklassen onder begeleiding van docenten aanwezig zijn. Kaarten voor publiek zijn te koop voor zaterdag 23 en zondag 24 maart vanaf 12,50 euro en bieden niet alleen toegang tot het festival, maar ook het Mediamuseum van Beeld & Geluid Sponsoren zijn Vodafone Foundation en de VandenEnde Foundation.