AVA_Net-webinar op 14 maart over muziekcollecties en hoe die te verbinden

Op 14 maart (13:00-14:00 uur) organiseert AVA_Net het gratis webinar ‘Intermezzo – muziekcollecties met verbinding’, een inspiratiesessie met Poparchief Groningen, Nederlands Jazzarchief en Polifonia.

Hoe kun je je muziekcollectie verbinden met onderzoekers, makers, muziekliefhebbers of andere collecties? Wat komt daarbij kijken en wat helpt daarbij? Deze vragen worden beantwoord tijdens het AVA_Net-webinar. Aan het woord komen:

  • coördinator Gert Plas (Groninger Archieven), die vertelt over Poparchief Groningen, een combinatie van een muziekarchief en online muziekdatabase met gedetailleerde informatie over de rijke geschiedenis van de popcultuur in de stad en de provincie Groningen.
  • Frank Jochemsen (Nederlands Jazzarchief), die vertelt over presentator Cees Schrama en zijn legendarische jazzprogramma Sesjun, en hoe het Nederlands Jazzarchief bezig is om via podiumkunst.net verbinding te leggen met andere collecties.
  • Peter van Kranenburg (Meertens Instituut), die de ambities en werkwijze illustreert van Polifonia, een door de EU gefinancierd project met als doel Europees muzikaal erfgoed te ontsluiten en te verbinden met behulp van onder andere linked open data, knowledge graphs en AI. Dit doet hij aan de hand van de pilot ORGANS.

Inschrijven kan via deze link.