Arthur Schellekens wordt nieuwe directeur VOB

Met ingang van 1 augustus 2016 is Arthur Schellekens de nieuwe directeur van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB). Schellekens is op dit moment nog werkzaam als directeur Externe Betrekkingen bij Jeugdzorg Nederland.

Arthur Schellekens heeft ruime ervaring in verenigingsmanagement en public affairs en public relations. Dat en de ervaring met de complexe processen van decentralisatie van de jeugdzorg maken hem de ideale kandidaat als nieuwe directeur voor de VOB, zo stelt de VOB in een persbericht.

Op dit moment is Arthur Schellekens (45) nog werkzaam als directeur Externe Betrekkingen & adjunct-directeur bij Jeugdzorg Nederland, waar hij vanaf 2005 aan verbonden is. Daarvoor was Schellekens onder andere beleidsadviseur & Europees project manager bij CBW en manager Vliegtuigschoonmaak bij CSU Cleaning Services. Hij volgt Cor Wijn op, die op 3 augustus 2015 aantrad als interim-directeur van de VOB, als opvolger van Ap de Vries.
Schellekens over zijn keuze voor de VOB: ‘Bibliotheken spelen een actieve rol op het gebied [van het] toegankelijk maken van kennis en informatie, maar ook op het gebied van cultuur, educatie en debat. Ze maken deel uit van de lokale infrastructuur en zijn daarmee verweven. Ik vind het van groot belang dat ze mee-ademen met maatschappelijke trends en inspelen op actuele ontwikkelingen. Daarin ligt een grote maatschappelijke meerwaarde. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren.’
[bron: Bilbiotheekblad.nl]