Gemeente Deventer zoekt informatiearchitect

Jouw doel? ICT-architectuur ontwerpen voor een toekomstbestendige en duurzame informatievoorziening! Je verwerkt referentiearchitecturen naar de toekomstige situatie van de DOWR-gemeenten (Deventer, Olst-Wijhe en Raalte).


De gemeente Deventer is voor het team DOWR-i op zoek naar een

informatiearchitect
wo | 32-36 uur per week | € 3701 tot € 5372 (schaal 11)


Jouw werk

Jij bent verantwoordelijk voor het vertalen van de organisatiedoelstellingen naar de richting waarin de processen en de informatievoorziening zich moeten ontwikkelen. Je werkt aan architectuurontwerpen van complexe vraagstukken. Bijvoorbeeld: datagedreven werken, de inwoner-volgapplicatie en de Wet open overheid (Woo). Hoe jij dit gaat realiseren? Daar krijg jij van ons vrijheid in. Samen met de zes informatiemanagementadviseurs ga jij het gesprek aan met de business. Je maakt modellen voor informatievoorziening van de huidige en de toekomstige situatie vanuit allerlei perspectieven.

Jouw ontwerp moet natuurlijk ook praktisch inzetbaar zijn. Om veranderingen beheersbaar te maken neem je jouw collega’s mee in de consequenties van mogelijke veranderingen. Je stelt ontwerpen en modellen op die bijdragen aan het verbeteren en optimaliseren van onze informatievoorziening. Je werkt aan architectuurontwerpen, -principes, -standaarden, -richtlijnen en -modellen en voert regie hierover. Trends binnen het vakgebied zijn voor jou bekend. Deze verwerk je in de bedrijfsinformatieplanning, in je ontwerpen en je projectstartarchitecturen, en in het architectuurbeleid.

Wat deze functie zo uitdagend maakt, is dat je in de breedte betrokken bent bij projecten. Als team DOWR-i zijn we groot genoeg voor inhoudelijke uitdagingen en compact genoeg om van de start tot het einddoel betrokken te zijn. Samen met jouw collega’s werk je toe naar een toekomstbestendige informatievoorziening.

Over jou

Je bent analytisch sterk en kunt je adviezen zowel mondeling als schriftelijk helder verwoorden. Je bent innovatief en oplossingsgericht. Als informatiearchitect weet je complexe onderwerpen in hun samenhang te visualiseren en begrijpelijk te maken. Procesmatig en gestructureerd werken is jouw eerste natuur. Daarnaast ben je je bewust in welke context je werkzaam bent en handel je hiernaar.

Jouw ervaring

Je beschikt over:

  • Een wo-opleiding, bijvoorbeeld richting bedrijfskunde/informatica;
  • Minimaal drie jaar ervaring met informatie- en applicatiearchitectuur;
  • Kennis van en ervaring met concepten zoals SaaS (Software as a Service);
  • Aantoonbare kennis van architectuurprincipes (zoals TOGAF, NORA en GEMMA, en de tool Archimate).

Het team

DOWR-i is een samenwerking tussen de gemeente Deventer, Olst-Wijhe en Raalte op het gebied van ICT. We zijn in dienst van de gemeente Deventer. We zijn met 85 medewerkers actief op de terreinen Informatieveiligheid, Informatiemanagement Advies, Architecten, IT-beheer, Functioneel Beheer en Business Control. Dit doen we voor ruim tweeduizend gebruikers en 150.000 inwoners. Jouw directe collega’s zijn de zes informatiemanagementadviseurs. Jouw collega’s binnen DOWR-i zijn onder andere solution architect, Microsoft 365-specialist en technisch architect. ‘DOWR-i is een prettige werkomgeving: we hebben oog voor anderen en helpen elkaar verder. We nodigen jou uit het beste in jezelf naar boven te halen’, aldus Godfried Damm (senior informatiemanagementadviseur).

Ons aanbod

Hebben wij je interesse gewekt? Dit bieden wij jou: 

  • Goede faciliteiten voor thuiswerken;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit budget kun je inzetten voor bijvoorbeeld fiscale uitruil woon-werkverkeer, aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten;
  • Een regeling betaald ouderschapsverlof;
  • Pensioenopbouw bij het ABP.

We werken flexibel

We kiezen op basis van ons werk wat een handige werkplek is. Soms is dat kantoor, een andere keer thuis, maar ook op locatie in de wijk, bij bewoners, organisaties of partners. We behouden het goede van thuiswerken en brengen dit in balans met werken op kantoor of op een andere locatie. Dit noemen we toekomstgericht werken: we willen met plezier, veilig, in balans en effectief werken.

Daarom kiezen voor Deventer

Werken voor Deventer. Stad om van te houden. Historische Hanzestad aan de IJssel. Voor een organisatie waar je gestimuleerd wordt het beste in jezelf naar boven te halen. Wij zijn authentiek en groeien mee met de uitdagingen en ontwikkelingen in de gemeente. Daar werken achthonderd collega’s elke dag met energie aan. Dit doen wij graag samen met onze inwoners en ondernemers. 

Lijkt het je wat? Neem snel contact op!

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Godfried Damm (senior informatiemanagementadviseur) via 06-51 83 52 05. Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier. We geven je zo spoedig mogelijk een reactie.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.