Amazon in onderhandeling met Nederlandse uitgevers over verkoop e-books

Amazon is met Nederlandse uitgevers in onderhandeling over het aanbieden van Nederlandstalige e-books. Dat bevestigen meerdere uitgevers vandaag tegenover NRC Q. De gesprekken zijn een nieuwe aanwijzing dat het bedrijf binnenkort de Nederlandse markt zal betreden. In juli van dit jaar verraadde een vacature bij Amazon de plannen ook al.

NRC Q schrijft dat de uitgevers nog niet weten wanneer de website Amazon.nl zal worden gelanceerd en dat Amazon zelf niet bereikbaar is voor commentaar. Minder speculatief is het nieuws over de ondertekening van de contracten met het bedrijf. Zo bevestigt Sander Knol, van uitgeverij Xander, dat hij vorige week een contract heeft afgesloten.

Volgens het artikel wil Amazon, in tegenstelling tot Bol.com, niet meedoen aan het onlangs gelanceerde platform LeesID. LeesID moet digitaal lezen vergemakkelijken en stimuleren door gebruikers in staat te stellen een eigen digitale boekenkast aan te maken, waarin al hun e-books worden bewaard. LeesID is een initiatief van de Stichting CPNB, de boekhandels en uitgeverijen.

Zie ook:

Vacature Amazon verraadt plannen voor betreden Nederlandse markt
Amazon botst met uitgever Hachette
Amazon lanceert streamingdienst voor boeken