Gemeente Delft zoekt business adviseur informatievoorziening, portefeuille Samenleving

Aan de lat staan van verbetering in de informatievoorziening binnen Delft. Werken op een plek waar je het verschil kunt maken voor de samenleving. Met een gezellig en gemotiveerd team. Veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Dat zoek je toch in je volgende baan?

Wat vragen wij

  • Wo-opleiding, bij voorkeur in informatiemanagement, bestuurskunde;
  • Minimaal twee jaar vergelijkbare werkervaring;
  • Bekend met de vertaling van informatievraagstukken naar processen, governancestructuur en functionaliteiten voor systemen;
  • Sterke communicatieve vaardigheden.

Wat krijg jij

  • Een salaris van maximaal € 5.997 conform de Cao schaal 11;
  • Een 32- of 36-urige werkweek zonder structureel overwerken;
  • 144 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur), plus 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren;
  • Een Individueel Keuze Budget (17,05%);
  • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
  • Veel flexibiliteit, hybride werken.

Even voorstellen

De gemeente Delft is een gemeente van contrasten. Delft is tot ver in het buitenland beroemd om haar historie, maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Het is een stad van monumenten en van experimenteren. Delft leeft vandaag en werkt aan morgen; dat bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Denk hierbij aan spraakmakende infrastructurele projecten en aan sociale en bestuurlijke vernieuwing. Kortom: de gemeente omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen. Werken voor de gemeente Delft betekent werken voor een gemeente met grote ambities, op een plek die goed is voor je carrière. Tegelijk profiteer je van waar we hier in Delft graag ‘klein’ in blijven: kort in de communicatielijnen, met eigenaarschap en slagkracht. Dichtbij elkaar. Voor onze afdeling Informatiemanagement zoeken we een business adviseur informatievoorziening voor het domein Samenleving.  

Jouw uitdaging

Die beroemde voelsprieten, jij hebt ze. Vanuit ervaring en een soort van intrinsieke nieuwsgierigheid om alles te willen weten wat effect heeft op jouw vakgebied van informatievoorziening, zie jij de kansen en risico’s van ontwikkelingen. Vervolgens maak je de vertaalslag naar advies, nieuwe richtlijnen en beleid. En je zorgt ervoor dat collega’s en partners begrijpen hoe belangrijk de maatstaf voor informatievoorziening is. We noemen enkele belangrijke werkterreinen:

Business advies. Het cluster Samenleving werkt voor het sociaal domein. Je wordt aangehaakt voor een informatiebehoefte. Soms kan die helder zijn en heb je een pasklaar antwoord. Vaak is dat echter niet het geval, en is het belangrijk om een stapje terug te doen. Wat is precies je hulpvraag? Die kan anders zijn dan de oplossing waar je collega van Samenleving aanvankelijk om vraagt. Je onderzoekt welke functionele eisen en behoeften er liggen. Je onderzoekt bijvoorbeeld of er haken en ogen zijn met betrekking tot de privacywetgeving. En niet onbelangrijk: kun je de nieuwe oplossing verbinden aan de systemen die er al zijn?

Projecten. Als business adviseur informatievoorziening claim je een plek aan de tafel van de projecten bij Samenleving. Richting de gebruikers maak je inzichtelijk waar je wat kunt betekenen, richting je collega’s van team Informatievoorziening maak je de aandachtsgebieden helder en geef je feedback over voorzieningen die in de praktijk anders werken of moeten gaan werken.

Kaders bewaken. Jij bent de autoriteit in dit vakgebied die alle kaders kent, bewaakt en handhaaft. Denk hierbij aan belangrijke onderwerpen als informatiebeveiliging en privacy. Omdat de regelgeving continu verandert en wordt aangescherpt, is het belangrijk dat je goed op de hoogte blijft en uniformiteit in de hele organisatie afdwingt.

Verbetering. Je bent de spin in het web van business en IT. Zie je kans om ontwikkelingen vanuit IT naar de business toe te vertalen? Kansen en risico’s; daar komen ze wederom om de hoek kijken. Je legt de lat hoog en bent onze autoriteit op dit gebied. In dit kader heb je regelmatig overleg met de afdelingshoofden.

Wie ben jij?

  • Je bent in staat om mensen, processen en systemen te verbinden over de grenzen van de afdelingen heen.
  • Je weet met jouw verfrissende en creatieve blik beleid voor het voetlicht te brengen en complexe adviestrajecten effectief vorm te geven.
  • Wat betekent proactief in deze context? Dat je het voortouw neemt in het werkgebied van informatievoorziening. Dat je nieuwe wegen verkent. Je durft ons allemaal goed wakker te schudden.
  • Je overziet het hele werkveld en bent analytisch sterk.
  • Wees gerust, je komt in een team van fijne meewerkende collega’s terecht. We kunnen het hebben wanneer je bij tijd en wijle met gezag optreedt en je overredingskracht gebruikt.

Kennismaken

Hebben we je aangesproken met deze mooie opdracht? Aarzel niet om in actie te komen en reageer via onze sollicitatiepagina! Wil je eerst nog iets meer weten over de functie? Bel gerust met Erik Kruider, afdelingshoofd informatiemanagement, 06-53 63 40 24, of met Joris Martens, strategisch informatieadviseur, 06-52 73 90 50. We zien uit naar onze kennismaking.

De procedure bestaat uit twee gesprekken; een assessment en het opvragen van referenties kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.