TU/e zoekt coördinator Informatie- & Datamanagement

Product owner/informatieanalist facilitair en vastgoed

Mensen zijn het hart en ziel van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Met uitstekende onderzoeks- en onderwijsprogramma’s maken we deel uit van nationale en internationale academische netwerken, nemen we deel aan samenwerkingsverbanden met industrie en maatschappelijke organisaties en zijn we het academische hart van de toptechnologieregio Brainport. 

Bovendien is de TU/e een belangrijke spil in een wereldklasse hightech ecosysteem. We staan internationaal bekend om onze expertise op het gebied van wetenschappelijke en technologische basisdisciplines.

De TU/e heeft de ambitie om bij de leidende universiteiten op het gebied van wetenschap en technologie te blijven behoren. Drie uitdagingen zijn fundamenteel voor onze visie voor 2030: een duurzame wereld, de technologische revolutie en de impact van technologie op de samenleving.

De technologieregio Brainport is een succesvolle groeiregio en daarmee groeit de TU/e zelf ook. Er is een toenemende vraag naar onze studenten, de studentenpopulatie groeit hierdoor, hybride werken en nieuwe vormen van onderwijs nemen steeds grotere vormen aan, en er wordt steeds meer onderzoek opgezet binnen de TU/e. Dit alles heeft impact op de technische complexiteit van en op de vraag naar (duurzame en innovatieve) huisvesting. Al het vastgoed van de TU/e bevindt zich op één campusterrein en beslaat nu een oppervlakte van 300.000 vierkante meter verdeeld over 75 hectare, verdeeld over zo’n vijftig gebouwen.

Het Real Estate-team

Real Estate is een van de centrale diensten van de Technische Universiteit Eindhoven en is verantwoordelijk voor de totale vastgoedontwikkeling, het vastgoedbeheer, het parkmanagement en de 75 hectare aan terrein op de campus van de TU/e. Daarnaast heeft Real Estate een adviserende rol naar de faculteiten en diensten op huisvestingsgebied en is er sprake van een klant-opdrachtgeverrelatie voor huisvestingsprojecten. Op het gebied van wonen, hbo-onderwijs en bedrijvigheid faciliteert Real Estate overige vastgoedeigenaren op de TU/e Campus. Real Estate telt ongeveer 65 medewerkers en bestaat uit de afdelingen Strategy & Consultancy, Projects en Maintenance die worden ondersteund door de stafafdelingen Facility Support en Finance & Control.

Facility Support is verantwoordelijk voor de bedrijfsadministratieve ondersteuning van de werkzaamheden binnen Real Estate. Facility Support bestaat uit de volgende onderdelen: Frontoffice & Secretariaat en Informatie- & Datamanagement.

Informatie- & Datamanagement is verantwoordelijk voor het beheren van de door Real Estate gebruikte applicaties en de daarin beheerde content/data. Onderdeel van de te beheren content zijn de AutoCAD-tekeningen en BIM/Revit-modellen. Er zijn derhalve twee technisch tekenaars werkzaam binnen het team van Informatie- & Datamanagement. Daarnaast worden de gebouw- en projectdocumentatie beheerd in een engineering documentmanagementsysteem: BIMcollab. Gebouwgebonden data en informatie worden beheerd in onder andere het facilitair managementinformatiesysteem Planon, het geografische informatiesysteem (GIS) en SharePoint/Teams 365.

De functie

Als coördinator Informatie- & Datamanagement vervul je verschillende rollen, zoals product owner van het productteam Facilitair, informatieanalist en diegene die operationeel de vijf medewerkers van het team aanstuurt. Je weet vanuit jouw veelzijdige rolprocessen, waaronder het revisieproces, de gebruikte systemen qua inrichting en kwaliteit van de daarin beheerde data te verbeteren. Hierdoor is de (operationele) communicatiemedewerker in staat beter te communiceren naar de stakeholders over onze nieuwbouw en renovatieprojecten en het onderhoud van de gebouwen. De medewerkers van Real Estate kunnen beschikken over volledige, betrouwbare en beschikbare data/informatie om hun werk goed uit te voeren.

Je werkt nauw samen met de binnen het productteam aanwezige data domain coördinator/business analist (verantwoordelijk voor het aansluiten op informatiebehoefte, data governance, privacy en security), de twee functioneel beheerders die vanuit de dienst Library & Information Center (LIS/ ICT) gedetacheerd zijn bij Real Estate, en de product area lead corporate van LIS. Daarnaast vervul je naar het BI-cluster van LIS de rol van informatieanalist en draag je zorg voor de inrichting en het gebruik van de juiste rapportages.

Wat ga je onder andere doen?

 • Operationeel aansturen van de medewerkers van Informatie- & Datamanagement en van de binnen het team gedetacheerde medewerkers vanuit andere diensten.
 • Voorzitten van de weekstart.
 • Als product owner ben je lid van een (agile) productteam. Een productteam is integraal verantwoordelijk voor het leveren van een product of dienst. Je bent de vertegenwoordiger van het product en vertaalt doelen en doelstellingen naar werkzaamheden.
 • Als informatieanalist houd je je bezig met het ontwikkelen en (laten) inrichten van rapportages, analyses en dashboards (BI-portal) binnen het facilitair domein.
 • Je leidt en/of participeert in informatiseringsprojecten.
 • Je draagt zorg voor de juiste inrichting en het beheer van de informatievoorziening en applicaties zoals het eDMS (BIMcollab/Kubus), het facilitair managementinformatiesysteem (Planon), AutoCAD, GIS en SharePoint online.
 • Je draagt zorg voor het juist beheren van de content, data, bestanden en gebouw-/projectdossiers en het daarbij toepassen van de vastgestelde protocollen/werkwijzen.
 • Je ontwikkelt, beheert en actualiseert processen, procedures en instructies ten aanzien van Informatie- & Datamanagement. Hieronder valt onder andere het laten beheren en actueel houden van de AutoCAD Afsprakenmap TU/e, het Technisch handboek TU/e en de Procedure Ruimte- en Objectnummering.
 • Je voert evaluaties uit en doet verbeterdoelstellingen om processen (zoals het revisieproces), applicaties en content te verbeteren en draagt zorgt voor het realiseren van de verbeteringen.

Wie ben jij?

 • Je bent in staat de binnen de functie aanwezige rollen te combineren.
 • Je werkt planmatig en nauwkeurig, hebt een proactieve houding, bent een teamspeler, en klant- en resultaatgericht.
 • Je beschikt over een hbo-werk- en denkniveau met minimaal drie jaar relevante werkervaring in informatievoorziening, bij voorkeur in het hoger onderwijs of in real estate.
 • Je hebt kennis van real estate. Kennis van AutoCAD en Planon is een pre.
 • Ervaring met de rol van business owner en/of informatieanalist en/of met agile werken is een pre.
 • Je hebt een goede beheersing van MS-officeprogramma’s zoals Outlook, Word en SharePoint en je vindt het leuk om de administratie in de daarvoor aanwezige computerprogramma’s (zoals Planon, AutoCAD/Revit, BIMcollab) uit te voeren.
 • Je hebt goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels (Cambridge English B2).

Wat bieden wij?

 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.226 en maximaal € 5.090 bruto per maand (schaal 10 Cao Nederlandse Universiteiten).
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 41 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, een ruime werkgeversbijdrage aan de ABP-pensioenregeling, een keuzemodel arbeidsvoorwaarden, betaald ouderschapsverlof, kinderopvang op de campus én uitstekende sportfaciliteiten.
 • Bij de start zal worden overwogen om de aanstelling via EuFlex te laten verlopen (de detacheringsorganisatie van de TU/e). Bij goed functioneren wordt deze aanstelling omgezet naar een vast dienstverband (als er al sprake is van een vast contract bij de TU/e, dan blijft dit gehandhaafd).
 • Leren en ontwikkelen vinden we belangrijk. Daarom bieden we je gratis toegang tot trainingsprogramma’s en een gunstige regeling voor werkgerelateerd studeren.
 • De TU/e ondersteunt hybride werken; met het oog hierop wordt een thuiswerkvergoeding van € 2 per thuiswerkdag gegeven en een internetvergoeding van € 25 per maand.
 • Voor meer informatie, zie ook Arbeidsvoorwaarden TU/e.

Informatie

Meer inhoudelijke informatie over de functie kun je krijgen bij Edwin Spanjaards, afdelingshoofd Facility Support Real Estate, telefoon 040-247 27 36, e-mail e.w.t.spanjaards@tue.nl, of Jochem Vervoort, data domain coördinator, telefoon 040-247 52 55, e-mail j.j.a.f.vervoort@tue.nl.
Voor vragen omtrent de arbeidsvoorwaarden of overige zaken kun je contact opnemen met Iris Verkoelen, HR-adviseur Real Estate, e-mail i.verkoelen@tue.nl.
Meer informatie over de afdeling Real Estate vind je hier.

Sollicitatie

Je kunt reageren op deze vacature door te klikken op de sollicitatiebutton. Wij reageren niet op sollicitaties die op een andere manier bij ons terechtkomen. De uiterste sluitingsdatum van de vacature is 10 mei 2024. De selectie van sollicitanten en de sollicitatiegesprekken vinden direct plaats.
Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.