Zomerlezen met VakantieBieb populair bij jeugd

Er zijn deze zomer al meer dan 300.000 jeugdtitels gedownload met de app VakantieBieb. Dat schrijft stichting Bibliotheek.nl in een persbericht. In het voorjaar attendeerden de gezamenlijke bibliotheken het basisonderwijs op de VakantieBieb, die ook kinderen de mogelijkheid biedt digitaal te lezen tijdens de zomervakantie.

VakantieBieb is een app met een selectie van populaire boeken die alleen tijdens de vakantieperiode beschikbaar zijn. Als de boeken eenmaal zijn gedownload is er geen internetverbinding meer nodig om de boeken te kunnen lezen. De app wordt gepresenteerd als kadootje aan zowel leden als niet-leden van bibliotheken.

Omdat de actie Zomerlezen helpt om het leesniveau van kinderen op peil te houden, hebben veel basisscholen de app onder de aandacht gebracht bij ouders. Tijdens de campagne werden ansichtkaarten besteld, waarop leerlingen kunnen schrijven welk boek ze hebben gelezen hebben en wat ze ervan vinden. Honderden leerlingen deden mee aan die actie. De Top 5 van meest gelezen jeugdtitels:

  • Het leven van een loser (Jeff Kinney)
  • De regels van Floor (Marjon Hoffman)
  • De verschrikkelijke badmeester (Jozua Douglas)
  • Hup Fien! (Harmen van Straaten)
  • De wilde Kippen Club (Cornelia Funke)

Er kan tot 31 augustus gebruik worden gemaakt van de De VakantieBieb.