Zaffier op zoek naar adviseur informatiebeheer

36 uur | Alkmaar

Ben jij de adviseur informatiebeheer die strategisch vooruit weet te kijken naar nieuwe archiefwetgeving en technologische digitaliseringstrends? Help jij mee het informatiebeheer van Zaffier te ontwikkelen? Dan is de functie van informatiebeheerder bij Zaffier jouw nieuwe uitdaging!

Wie zijn wij?

Bij Zaffier werken we anders, want Zaffier is een nieuwe organisatie in Alkmaar die inwoners in de regio op weg helpt bij re-integratie, participatie en financiële zelfstandigheid. Zaffier ondersteunt bij werk, geldzorgen en inburgering. Onze klanten én onze medewerkers staan daarin centraal.

Wat ga jij in deze functie doen?

Als adviseur informatiebeheer draag je zorg voor de juiste vormgeving van het scan- en archiefproces. Daarbij voorzie je in de wettelijke kaders die vereist zijn op het gebied van informatiebeheer, vervanging en archief. Je bent in staat om deze richtlijnen en kaders en dit beleid op het gebied van informatiebeheer te ontwikkelen, te handhaven en te optimaliseren. Dit stem je af met de regionaal archivaris, de toezichthouder informatiebeheer, de proceseigenaren en de projectleiders. Je geeft waar nodig advies aan het management van Zaffier over risicobeheersing op het gebied van informatiebeheer. Je geeft functioneel en tactisch leiding aan een aantal DIM-medewerkers. Daarbij heb je oog en gevoel voor het team, de ontwikkeling en de samenwerking. Je houdt de informatiemanager I&A van Zaffier op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van informatiebeheer. Waar nodig werken jullie samen op het gebied van digitalisering en informatiebeheer.

Wat neem jij mee?

Je functioneert als adviseur informatiebeheer op tactisch en strategisch niveau. Door jouw werkervaring kun jij de kwaliteit van de informatiehuishouding van Zaffier overzien, beoordelen en verbeteren. Je bent kundig in het uitvoeren van audits en het opstellen van businesscases en informatiebeleidsplannen. Tevens ben je bekend met de wettelijke eisen vanuit de Archiefwet en ben je in staat om nieuwe ontwikkelingen te vertalen naar de praktijk.

  • Je bent assertief en zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig.
  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting van informatiebeheer of recordmanagement.
  • Je hebt ervaring met archiveren, zowel digitaal als analoog.
  • Je hebt kennis van en ervaring met zaakgericht werken.
  • Je bent SOD-ll-gecertificeerd.

Onze organisatie Zaffier

De gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo gaan gezamenlijk uitvoering geven aan de Participatiewet, schuldhulpverlening, inburgering en het minimabeleid. Waar dit nu door drie organisaties wordt geregeld, is er per 1 januari 2023 één organisatie: Zaffier. Door de krachten te bundelen kunnen we doelstellingen nóg beter behalen en helpen we meer inwoners te participeren. De nieuwe organisatie gaat bestaan uit zo’n driehonderd ambtelijke medewerkers en duizend medewerkers vanuit de Wsw en de Participatiewet.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een afwisselende functie in een nieuw, ambitieus en dynamisch team waarin je ruimte krijgt voor eigen initiatieven en persoonlijke ontwikkeling.

  • Het bruto maandsalaris voor deze functie bedraagt bij een fulltime werkweek (36 uur) max. € 4.671 bruto per maand (schaal 10). Dit is afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
  • Daarnaast heb je een Individueel Keuze Budget (IKB) ter waarde van 17,05% van het salaris (dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit budget kun je laten uitkeren in verschillende vormen, zoals extra salaris, extra verlof, sportabonnementen et cetera.
  • Zaffier heeft flexibele werktijden en de mogelijkheid om werk en privé goed in balans te houden. Bijvoorbeeld door thuis te werken.

Wil je meer weten of reageren?

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op over de voortgang van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.