Bibliotheek WUR toont expositie Chef’s Special

Vorige maand is de tentoonstelling Chef’s Special: A Taste of the Collections in première gegaan bij Wageningen University & Research (WUR). De expositie toont hoogtepunten van de afdeling Bijzondere Collecties uit de bibliotheek van de universiteit.

De universiteitsbibliotheek is gespecialiseerd in zeldzame en oude boeken en afbeeldingen die een relatie hebben met het onderzoek en onderwijs van Wageningen University & Research. In deze tentoonstelling serveert de WUR ornithologie, landschapsarchitectuur, boerderijdieren, techniek en botanische kunst.

Wetenschap ontmoet erfgoed

Bibliotheek WUR heeft in het voorjaar van 2021 een nieuwe conservator Bijzondere Collecties aangesteld, Anneke Groen. Haar speciale interesses zijn natuurhistorie, wetenschap en kunst, met name uit de negentiende eeuw. Eerder was zij collectiespecialist bij Artis Royal Zoo, waar zij verantwoordelijk was voor de erfgoedcollectie van de dierentuin en ook betrokken was bij de ontwikkeling van tentoonstellingen.

Chef’s Special is tot 30 september op werkdagen zonder afspraak van 9-13 uur te bezichtigen in de leeszaal van de bibliotheek, en op afspraak ook ’s middags.