Workshop ‘Free Your Metadata’

Op donderdag 4 september vindt de workshop Free Your Metadataplaats bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum. Deze workshop, georganiseerd door Digitale Collectie en Open Cultuur Data, wordt gegeven door de Belgische metadata-experts Ruben Verborgh (Universiteit Gent) en Seth van Hooland (Université Libre de Bruxelles).

De meerwaarde voor erfgoedinstellingen van opgeschoonde, gelinkte en open metadata zijn groot. Dit maakt het veel gemakkelijker om collecties zelf te verrijken met andere data die interessant zijn voor het publiek, én stelt anderen in staat hetzelfde te doen. Het daadwerkelijk komen tot schone, gestandaardiseerde metadata is echter een doorgaans een lastig en rommelig proces in de dagelijkse realiteit van veel erfgoedinstellingen.

Om te laten zien hoe het makkelijk en snel kan, organiseren Digitale Collectie en Open Cultuur Data samen de workshop Free Your Metadata. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met het duurzaam beheren van metadata: collectiebeheerders, bibliothecarissen, archivarissen, etc. Na een korte introductie gaat u onder begeleiding van metadata-experts aan de slag met uw eigen metadata (of een van de aanwezige case studies). Ter voorbereiding kunt u het eerste hoofdstuk lezen van het boek Linked Data for Libraries, Archives and Museums: How to clean, link and publish your metadata (PDF).
Inschrijven voor de workshop is gratis en kan tot 29 augustus d.m.v. een e-mail aan Harry van Biessum (hvbiessum@beeldengeluid.nl) o.v.v. uw naam, functie en instelling. Het maximaal aantal deelnemers is 25. Na inschrijving ontvangt u het definitieve programma.
Afbeelding: Wikipedia