WizeNoze haalt in nieuwe financieringsronde 1,3 miljoen euro op

WizeNoze heeft zijn activiteiten dankzij een nieuwe financieringsronde uitgebreid naar Verenigd Koninkrijk. Hier introduceert zij een ‘veilig en geschikt internet’ voor Engelstalige kinderen.

Via het ministerie van Economische Zaken (Innovatiekrediet) en informele investeerders heeft WizeNoze heeft 1,3 miljoen euro aan financiering opgehaald, om de stap naar het buitenland te kunnen maken. Door deze derde ronde komt de totale financiering uit op 3,2 miljoen euro.

In het Verenigd Koninkrijk heeft WizeNoze de London Grid for Learning als klant binnengehaald. Via meer dan 2.500 scholen bereikt zij 1,2 miljoen leerlingen. John Jackson, de CEO zegt in een persbericht: “Veel scholen hebben behoefte aan toegang tot veilige, relevante en geschikte informatie. WizeNoze helpt ons om scholieren toegang te geven tot betrouwbare informatie op hun eigen leesniveau.” Naast de London Grid for Learning heeft WizeNoze vele klanten in Nederland, en ook al enkele klanten in de Verenigde Staten.

‘Filters werken niet’
Ouders en scholen vertrouwen vaak op filtertechnologie om te voorkomen dat kinderen schadelijke content online zien, zoals geweld of porno, aldus WizeNoze. Maar internetfilters zijn volgens haar vaak niet effectief. Daarbij is veel van de informatie die door de filters heen komt veel te moeilijk om te lezen en nemen kinderen het niet al te nauw met de betrouwbaarheid van informatie.’
Als het om het zoeken naar informatie gaat, kunnen kinderen en jongeren beter toegang krijgen tot betrouwbare informatieve websites die speciaal gericht zijn op een jong publiek. WizeNoze zoekt het internet af naar dit soort websites. Ze verzamelt deze websites in een grote database en rangschikt alle informatie op vijf verschillende leesniveaus. Door middel van slimme zoektechnologie kunnen kinderen nu informatie vinden op hun eigen leesniveau. Inmiddels maken honderdduizenden Nederlandse kinderen hier dagelijks gebruik van.