Wikipedia wil informatie over (milieu)rampen verbeteren tijdens Maand van de Geschiedenis

Ook in 2022 is oktober weer de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met als thema ‘Wat een ramp!’. Wikimedia Nederland organiseert in dit kader Wikipedia schrijfweken met als doel de informatie over (milieu)rampen op Wikipedia uit te breiden, te verbeteren en te actualiseren.

Op de Nederlandstalige Wikipedia zijn momenteel, in vergelijking met bijvoorbeeld de Engelstalige Wikipedia, weinig artikelen te vinden over milieurampen. In het kader van de Maand van de Geschiedenis wil Wikimedia Nederland de vrijwilligers van Wikipedia uitnodigen om samen te werken aan het actualiseren, verbeteren en uitbreiden van de kennis op dit terrein. Dit kan door zowel het schrijven van geheel nieuwe artikelen als door het aanvullen van en/of verbeteren van informatie. Deelnemers hoeven zich niet te beperken tot de Nederlandstalige Wikipedia, maar kunnen ook artikelen bewerken in andere talen, of afbeeldingen toevoegen op Wikimedia Commons en gegevens aanvullen in Wikidata. Onder de deelnemers wordt een mooie prijs verloot, aldus Wikimedia Nederland.

‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ organiseren musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen samen meer dan vijfhonderd activiteiten door het hele land. Het thema van oktober 2022 is ‘Wat een ramp!’.