Wikipedia-fotowedstrijd Wiki Loves Monuments voor het eerst in Suriname

In de maand september gaat de grootste fotowedstrijd van de wereld van start, Wiki Loves Monuments, waarbij duizenden deelnemers foto’s van monumenten en historische plaatsen uploaden naar Wikimedia Commons. Dit jaar wordt de wedstrijd voor het eerst gehouden in Suriname.

Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname en Wikimedia Nederland willen het erfgoed van Suriname beter in beeld brengen en organiseren in dit kader Wiki Loves Monuments Suriname 2022. Iedereen wordt uitgenodigd om gedurende de maand september foto’s van monumenten en historische plaatsen in Suriname te uploaden naar Wikimedia Commons zodat ze vrij herbruikbaar zijn. De foto’s zelf hoeven niet per se in september te zijn gemaakt, zolang ze maar in die maand worden geüpload. Onder de inzendingen wordt een Surinaamse toptien bepaald die zal meedingen in de internationale versie van Wiki Loves Monuments.

De allereerste Wiki Loves Monuments-wedstrijd werd in 2010 gehouden in Nederland. De wedstrijd heeft officiële erkenning gekregen van Guinness World Records als de grootste fotowedstrijd ter wereld.

Foto boven: winnaar van Wiki Loves Monuments 2021: een foto van de Royal Portuguese Cabinet of Reading in Rio de Janeiro, gemaakt door Donatas Dabravolskas (CC BY-SA 4.0).