Warm pleidooi voor IMCW-conferentie in Limerick

Veel internationale conferenties op ons vakgebied hebben een specialistisch thema zoals grijze literatuur of open access. Vaak komen er dan ook weinig Nederlandse deelnemers op dit soort bijeenkomsten af. In september van dit jaar vindt er in Ierland echter een internationale conferentie plaats die voor veel informatiespecialisten in ons land interessant kan zijn: 4th International Symposium on Information Management in a Changing World (IMCW 2013).

Door: Peter  Becker

Deze conferentie werd afgelopen jaren georganiseerd in Ankara bij de Hacettepe Universiteit. De ervaring leert dat het programma veelzijdig en interessant is. Ook heerst er altijd een uitstekende sfeer. Dit jaar hebben de Turkse organisatoren het stokje overgedragen aan hun Ierse collega’s in Limerick. Zij organiseren de conferentie van 4-6 september met als thema: “Beyond the Cloud: Information… Innovation… Collaboration…”.

Keynote speakers zijn: dr. Clifford Lynch, Coalition for Networked Information (CNI); Marshall Breeding, zelfstandig consultant en auteur van Cloud Computing for Libraries; en Christian Verstraete, Chief Technologist, Cloud Strategy Team bij Hewlett Packard. Dat de conferentie internationaal aanzien heeft, blijkt onder andere uit het groot aantal landen dat deelnemers afvaardigt. Bovendien worden de proceedings gepubliceerd in Communications in Computer and Information Science (CCIS), een serie van uitgeverij Springer.

Limerick ligt op minder grote afstand dan Ankara en er komen veel verschillende onderwerpen aan bod – dit alles maakt het voor Nederlandse informatieprofessionals de moeite waard om een trip naar deze conferentie te overwegen. Meer informatie is te vinden op de website van de conferentie of via ondergetekende [p.g.becker [at] hhs.nl].