VOGIN-IP-lezing 2024: van prompts en AI tot factchecking en taxonomie

Het programma van de twaalfde editie van de VOGIN-IP-lezing, op 18 april in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), is klaar. Naast acht interessante lezingen zijn er ook tien workshops om uit te kiezen.

Acht lezingen

De organisatie van de VOGIN-IP-lezing heeft weer een divers programma samengesteld waarin actuele topics de revue zullen passeren. Het bevat wederom acht lezingen, waarvan twee plenaire keynotes. Aan het begin van de dag wordt de eerste ingevuld door Michiel van der Meer. Deze promovendus aan het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) van de Universiteit Leiden zal de aanwezigen bijpraten over de rol van large language models in informatieverwerking. De tweede keynote, ter afsluiting van het event, is geen lezing in de traditionele zin van het woord, maar een Prompt Battle, geleid door het platform The Hmm. Tijdens deze battle zullen deelnemers het tegen elkaar opnemen om te zien wie de origineelste, grappigste of raarste door AI gegenereerde afbeelding kan maken.
De andere sprekers en lezingen zijn:

Tien workshops

Naast de lezingen biedt de VOGIN-IP-lezing ook tien workshops om uit te kiezen. Dit zijn:

De kassa is open

De dag bestaat uit twee plenaire keynote-lezingen, als opening en afsluiting van het programma, met daartussen, zowel in de ochtend als in de middag, keuze tussen het bijwonen van meer lezingen of deelname aan workshops. 
> Check voor het actuele overzicht van de lezingen en workshops: vogin-ip-lezing.net/programma-2024/.
> De ticketverkoop is van start gegaan. Tot en met 29 februari geldt het voordelige Vroege Vogel-tarief. Je aanmelden kan op de website. Hier vind je ook hoe je kunt kiezen tussen de lezingen en de workshops. 

De VOGIN-IP-lezing is het gezamenlijke evenement van Stichting VOGIN en vakblad IP. De vorige editie vond plaats op 16 maart 2023. Een terugblik hierop kun je hier teruglezen; een verslag van de dag vind je in IP #3-2023.