Vertaalrechten Democracy.com van Marietje Schaake naar Atlas Contact

De rechten voor de Nederlandse editie van Democracy.com van Marietje Schaake zijn verkocht aan uitgeverij Atlas Contact na een veiling met zeven uitgeverijen. Atlas Contact geeft het boek uit in het voorjaar van 2023, vier weken voor de Engelstalige versie (Princeton University Press). Schaake werkt aan een boek over de verhouding tussen technologie en democratie.

Marietje Schaake is directeur internationaal beleid bij het Cyber Policy Center van Stanford University en was van 2009 tot 2019 Europarlementariër namens D66. Ze schrijft columns over technologie en politiek voor NRC en Financial Times. In Democracy.com wil ze een diagnose stellen van de manieren waarop de privatisering van bestuur door technologiebedrijven, groot maar ook klein, de democratie in gevaar brengen. Ze doet ook concrete voorstellen om deze situatie te verbeteren.

De titel was onderdeel van een van de grootste Nederlandse veilingen (door Marianne Schönbach namens Zoë Pagnamenta Agency) voorafgaand aan de Frankfurter Buchmesse 2021.