Verbond Van Verzekeraars op zoek naar informatiespecialist

Wat ga je doen?

Als informatiespecialist bij Verbond van Verzekeraars ben je verantwoordelijk voor het monitoren van informatie die relevant is voor collega’s binnen de organisatie. Hierbij zoek je naar onderwerpen die met verzekeren en met verzekeraars te maken hebben. Denk aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de energietransitie of thema’s die breed in de financiële wereld leven, bijvoorbeeld duurzaam beleggen. Dagelijks stel je een nieuwsbrief op met daarin de meest relevante artikelen voor de organisatie en haar leden, maar je verstuurt ook informatie rechtstreeks naar collega’s, waaronder woordvoerders en beleidsadviseurs. Op die manier help je diverse medewerkers in de organisatie bij de uitvoering van hun dagelijkse werk.

Afdeling Communicatie
In deze functie maak je gebruik van een nieuwsvoorzieningssysteem (HowardsHome) dat – op basis van zoektermen – de meest relevante online artikelen selecteert. Je voert continu updates aan dit systeem uit, zodat het optimaal blijft werken. Aansluitend monitor je diverse media en overheidsstukken, zoals papieren kranten, nieuwsbrieven en overheidsstukken. Ook signaleer je trends op diverse socialemediakanalen die van belang zijn voor de branche. Aangezien veel van deze bronnen op dit moment nog handmatig worden geanalyseerd en geselecteerd, denk je afsluitend actief mee over hoe deze processen geautomatiseerd – en daarmee geoptimaliseerd – kunnen worden. Het is dan ook een pluspunt als je ervaring hebt met socialemediamanagementtools.

Je bent werkzaam op de afdeling Communicatie, samen met drie woordvoerders, vier politiek adviseurs, een communicatieadviseur, drie redacteuren, een redactiemedewerker en een manager, die tevens je leidinggevende is. Je hebt nauw contact met de woordvoerders en beleidsadviseurs, aangezien jij hen continu op de hoogte brengt van de laatste relevante ontwikkelingen.

Afspiegeling van de samenleving
Omdat wij de verbinding van de belangen van verzekeraars met die van de samenleving hoog in ons vaandel hebben staan, wil het Verbond zelf ook een afspiegeling van de samenleving zijn. Wij geloven erin dat een divers personeelsbestand van toegevoegde waarde is om goed te kunnen inspelen op de verschillende belangen die heersen binnen de maatschappij en in het bijzonder binnen de verzekeringssector. Wie jij ook bent en welke leeftijd, etniciteit, partnervoorkeur of arbeidsbeperking of welk geslacht jij ook hebt, als je geïnteresseerd bent in deze baan en jezelf in de functie-eisen herkent, nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Wat is vereist?

 • Hbo-werk- en denkniveau;
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring in de informatiedienstverlening;
 • Kennis van en ervaring met informatiesystemen, zoals HowardsHome en Coosto;
 • Kennis van socialemediakanalen, zoals Twitter en LinkedIn;
 • Goed media kunnen monitoren;
 • Bekend met parlementaire informatie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Zelfstandig, accuraat en affiniteit met de financiële sector.

Wat krijg je?

 • € 2.400 – € 3.450 bruto per maand (afhankelijk van kennis en ervaring);
 • Vaste dertiende maand;
 • 36- tot 40-urige werkweek (hybride thuis en op kantoor werken);
 • 25 vakantiedagen (+ mogelijkheid om 13 extra dagen per jaar bij te kopen);
 • Mogelijkheid om trainingen en cursussen aan de VerbondsAcademie te volgen;
 • Reiskostenvergoeding, thuiswerkapparatuur, bijdrage aan pensioen en zorgverzekering;
 • Laptop en telefoon.

Groeipad

Als informatiespecialist zijn er volop mogelijkheden om te groeien in je functie en door te stromen naar andere functies. Je kunt jezelf ontwikkelen door gebruik te maken van mogelijkheden binnen de VerbondsAcademie, het interne opleidingsprogramma. Zo kun je incompanytrainingen en online cursussen volgen, of aansluiten bij een masterclass van een collega. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor individuele opleidingswensen.

Werken bij Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars staat als belangenbehartiger midden in de actualiteit. Wij ondernemen alles om financiële dienstverleners te verenigen en om sector en samenleving te verbinden en te versterken op het gebied van risico’s en onzekerheden. Voor politici, overheden, maatschappelijke organisaties, vakbonden en werkgevers zijn wij de gesprekspartner.

Laten we kennismaken

Is deze uitdaging precies wat je zoekt? We zien jouw reactie graag tegemoet via onze sollicitatiepagina. We gaan direct met de gesprekken beginnen, dus snel reageren is slim. Je kunt je motivatie en cv achterlaten via deze link ter attentie van Marianne Louwen, adviseur P&O. Wil je graag meer weten over de functie? Bel dan met Lies Weitenberg, manager afdeling Communicatie, tel. 070-333 86 77.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.