Vacature voor hoofd medisch informatiespecialisten bij UBL

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) zoekt een hoofd medisch informatiespecialisten.

Werkzaamheden

De Walaeus Bibliotheek, thans nog onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), biedt faciliteiten en ondersteuning aan studenten en medewerkers van het ziekenhuis bij onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Er zijn plannen om de dienstverlening van de Walaeus Bibliotheek aan het LUMC te integreren in de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). In de aanloop hiernaartoe zoekt de UBL per direct een hoofd medisch informatiespecialisten.

Ben je een ervaren manager en heb je een duidelijke visie op bibliotheek- en informatiedienstverlening aan een Universitair Medisch Centrum? Kan je richting geven aan een team van medisch Informatiespecialisten dat op een innovatieve wijze de hedendaagse onderzoek- en onderwijspraktijk van een academisch ziekenhuis ondersteunt? Dan heeft de UBL een aantrekkelijke baan voor je.

Je bent hét gezicht en aanspreekpunt inzake bibliotheek- en informatiediensten voor het gehele LUMC en al haar divisies. Je treedt op als liaison tussen de UBL en het LUMC, geeft leiding aan een team van vier medisch informatiespecialisten en bewaakt de aansluiting van de dienstverlening van de UBL op de informatiebehoeften van de medewerkers van het LUMC (in het bijzonder de studenten, verpleegkundigen en artsen). 

Tot de werkzaamheden behoren:

 • Direct leidinggeven aan het team medisch Informatiespecialisten;
 • Optreden als accountmanager LUMC en algemene liaison tussen het LUCM en alle betrokken afdelingen van de UBL;
 • Ondersteunen van het bestuurlijk overleg tussen de UBL en het LUMC;
 • Verantwoordelijk zijn voor de totale dienstverlening van de UBL aan het LUMC (conform de Service Level Agreement);
 • Initiëren van beleids- en dienstenontwikkeling van de UBL voor het (bio)medische werkterrein;
 • Projecten leiden vanuit de Walaeus Bibliotheek; 
 • Coördineren van de bijdragen van de Walaeus Bibliotheek aan UBL-brede projecten;
 • Opbouwen en onderhouden van een breed netwerk binnen het LUMC en met collega’s binnen en buiten de UBL;
 • Vertegenwoordigen van de medische bibliotheek in landelijke verbanden.

Profiel

 • Afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur met focus op een (bio)medisch onderwerp;
 • Leidinggevende ervaring (minimaal 3 jaar) in de medische bibliotheek- en informatiesector;
 • Bekendheid met het onderwijs- en onderzoeksproces in de medische sector, resp. in een academisch medisch centrum;
 • Kennis van actuele ontwikkelingen in de medisch-wetenschappelijke informatiedienstverlening;
 • Sterk innoverend, gericht op het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten;
 • Vertrouwdheid met bedrijfs- en informatiesystemen in de bibliotheeksector;
 • Ervaring met projectmanagement;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • Kerncompetenties: sturen op resultaat, verbindend leiderschap, organisatiesensitiviteit, omgevingsbewustzijn; overtuigingskracht, coachen, plannen en organiseren, communicatief, klantbetrokkenheid.

Beschrijving organisatie

De Universitaire Bibliotheken Leiden is een internationaal toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat en met geavanceerde diensten voor onderwijs en onderzoek. De UBL verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening als trusted partner in kennis voor onderzoekers, docenten en studenten. Wij creëren betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten in samenwerking met andere vooraanstaande partijen in binnen- en buitenland. Wij staan wereldwijd bekend om onze bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. De UBL is een veeleisende en inspirerende werkomgeving die vele kansen biedt voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen.

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door wetenschappelijk onderzoek. 

Wij bieden

Het dienstverband wordt aangegaan conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Daarna behoort bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 4.406 en maximaal € 5.826 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 12).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Meer informatie kun je nalezen op de website.

Diversiteit

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Marco de Niet, divisiemanager onderzoek- en onderwijsdiensten van de UBL, telefoon 071-5271575, e-mail m.c.de.niet@library.leidenuniv.nl, of met Josje Calff, interim hoofd Walaeus Bibliotheek, e-mail J.Calff@lumc.nl.

Solliciteren

Sollicitaties, voorzien van vacaturenummer 20-312 en vergezeld van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 23 augustus 2020 per e-mail worden gericht aan vacaturespenoservices@bb.leidenuniv.nl.