Vacature voor beleidsadviseur DIV bij Drechtsteden

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) is op zoek naar een beleidsadviseur voor het team Digitale Informatie Voorziening (DIV).

Weet jij een optimale samenwerking te creëren op het gebied van documentaire informatievoorziening en informatiemanagement? Ben jij in staat op een verbindende en innovatieve manier de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Beleidsadviseur DIV

36 uur | Dordrecht

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur DIV adviseer je over, ontwikkel je beleid voor en lever je een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van de gemeentelijke informatiehuishouding. Hierbij ken je de wetgeving en vertaal je die naar oplossingen voor de praktijk binnen de Drechtsteden. Het belangrijkste project hierbinnen is het verder inrichten en implementeren van het klant-, zaak- en archiefsysteem.

Verder:

 • Ontwikkel en evalueer je visie, beleid en beleidsregels t.a.v. informatie- en recordmanagement (je actualiseert o.a. de Archiefverordening, Handboek Vervanging en het metadatamodel);
 • Ben je verantwoordelijk voor de inrichting en implementatie van het kwaliteitssysteem voor het informatiebeheer, inclusief het kwaliteitshandboek;
 • Adviseer je over de inrichting van zaak- en archiefsystemen;
 • Ben je verantwoordelijk voor de inrichting van de ordeningsstructuur (DSP/ZTC) en borg je daarmee de archiefstructuur van het zaak- en archiefsysteem;
 • Signaleer je ontwikkelingen en wetswijzigingen op het gebied van informatie- en recordmanagement en adviseer je de klantorganisatie(s) over de gevolgen ervan;
 • Analyseer je processen, procedures en werkwijzen op het gebied van informatie- en recordmanagement en stel je actief verbetervoorstellen op;
 • Schrijf je mee aan het jaarlijkse verslag in het kader van de horizontale verantwoording (KPI);
 • Vertegenwoordig je DIV in relevante overlegstructuren met o.a. key-users, functioneel beheerders, proceseigenaren, informatiemanagers, archiefinspectie en CIO.

Wat neem je mee?

Als beleidsadviseur ben je vernieuwend, verbindend, ondernemend en heb je het vermogen om de dienstverlening naar een hoger niveau te trekken. Je hebt een natuurlijke gunfactor en bent benaderbaar. Door jouw open manier van communiceren werken mensen graag met je samen.

Je vindt het leuk om te schrijven. Je beschikt over visie en oordeelsvorming en kunt de consequenties van interne en externe ontwikkelingen analyseren en vertalen naar bondige en heldere teksten. Je bent omgevingsbewust, communicatief sterk en adviesvaardig. Je kunt omgaan met belangentegenstellingen en bent in staat om draagvlak te creëren en consensus te bereiken. Je werkt resultaat- en klantgericht. Je toont initiatief en levert met je (vak)inhoudelijke kennis een belangrijke bijdrage in projecten. Tot slot ben je een teamspeler die het team weet mee te nemen in ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Je profiel:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Afgeronde opleiding op het gebied van record- en/of informatiemanagement (HMDI, IDM, LRM of vergelijkbaar);
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Actuele kennis van relevante wet- en regelgeving en normen voor informatie- en recordbeheer;
 • Kennis en ervaring in het ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van (digitaal zaakgericht) informatiebeheer;
 • Ervaring met i-Navigator en InProces is een pre.

Waar kom je te werken?

Organisatie

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) is de verbindende kracht achter zeven gemeenten en een aantal regionale organisaties in de Drechtsteden. We bieden ondersteunende diensten op het gebied van Digitale Informatie Voorziening, Financiën, Juridische Zaken, Personeel & Organisatie, Facilitair Management, ICT en Communicatie. Naast het leveren van kwaliteit in dienstverlening staan plezier in het werk en persoonlijke ontplooiing van onze medewerkers centraal.

Wie zijn wij?

Jij komt te werken op de afdeling Facilitaire Zaken en Digitale Informatie Voorziening (FZ & DIV). Jouw functie valt binnen het team Digitale Informatie Voorziening (DIV). Dit bestaat uit circa 30 medewerkers.

Het team bestaat uit informatiebeheerders, kwaliteitsmedewerkers, recordmanagers en informatieadviseurs. Gezamenlijk zorgen wij voor het ontwikkelen, inrichten en implementeren van een adequate duurzame digitale informatiehuishouding binnen de klantorganisatie(s) waarbij records juist en volledig zijn opgeslagen en tijdig voor geautoriseerde personen beschikbaar zijn. Centraal hierin staat het klant-, zaak- en archiefsysteem, waarin de informatie zaakgericht volgens interne en wettelijke richtlijnen wordt gearchiveerd, beheerd en tijdig vernietigd dan wel overgebracht naar het e-depot.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende baan binnen een dynamische organisatie met volop ontwikkelingskansen. Door ons samenwerkingsverband zijn we in staat over organisatiegrenzen heen te kijken. Dat maakt ons een aantrekkelijke en vooral veelzijdige werkgever. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op vast dienstverband voor 32 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.494 per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10, cao gemeenten, peildatum 1-10-2020).

Het SCD biedt een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder deelname aan de ABP-pensioenregeling, het bedrijfszorgpakket van IZA, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, flexibele werktijden, verlof en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto salaris. Je beheert dit budget zelf. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantiedagen van te kopen.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast? Je kunt direct online solliciteren door te klikken op deze link. Doe dit voor 3 januari 2021. Informatie over de functie kun je inwinnen bij de teamleider DIV, Frans van Wegen, telefoon 06-222 519 70.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.