Vacature voor accountmanager NRO bij het CBG

Het CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis is op zoek naar een accountmanager Nationaal Register Overledenen (NRO) voor 28 tot 32 uur.

Het CBG is hét landelijke expertise- en informatiecentrum voor onderzoek naar familiegeschiedenis. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar familiegeschiedenis kan leren kennen. Nederlanders hebben wortels over de hele wereld en over de hele wereld wonen afstammelingen van Nederlanders. Of je nu een beginnende onderzoeker of ervaren genealoog bent, of Utrechtse of Surinaamse voorouders hebt – iedereen moet eenvoudig toegang hebben tot de bronnen die hij of zij nodig heeft voor het onderzoek naar zijn of haar familiegeschiedenis.
Onze kerncollectie komt dan ook de komende jaren steeds meer digitaal beschikbaar, en onze kennis en expertise zijn online te vinden en te gebruiken. Ook zijn wij het belangrijkste (digitale) knooppunt tussen de Nederlandse, Europese en internationale instellingen en bedrijven die actief zijn op het gebied van familiegeschiedenis.

Het CBG beheert het Nationaal Register Overledenen (NRO), een registratie waarin alle overledenen van Nederland vanaf 1939 opgenomen zijn en die dagelijks aangevuld wordt vanuit de Basisregistratie Personen (BRP). Het CBG heeft deelgenomen aan het overheidsprogramma ‘Mens Centraal’; daarin is onderzoek gedaan naar de levensgebeurtenis ‘Overlijden’. Hieruit blijkt dat nabestaanden aangeven bij veel instanties moeite te hebben gehad met de administratieve afhandeling van het overlijden. Denk aan het opzeggen van abonnementen of verzekeringen. Nu moeten nabestaanden een overlijdensakte overleggen. Het CBG biedt aan dat (non)profits de klantgegevens kunnen matchen met het NRO en zo kunnen controleren of de klant is overleden. Daarmee hoeft de (non)profit geen overlijdensakte aan de nabestaande te vragen. Ook biedt het CBG de matching aan voor wetenschappelijke partijen. Dit jaar zullen we een vergelijkbaar product voor de erfgoedsector ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Als accountmanager NRO ontwikkel jij het loket voor (non)profits zoals banken en verzekeraars, maar ook voor universiteiten, universitaire ziekenhuizen en erfgoedinstellingen. In deze nieuwe functie ben je het aanspreekpunt voor de afnemers. Je weet in een gesprek het product goed te presenteren en je krijgt tegelijkertijd snel een duidelijk beeld van de klantvraag. Je bent zorgvuldig in het opstellen van de overeenkomst en draagt zorg voor een goede technische uitvoering van het product. Je overlegt dagelijks met de datamanagers, coördinator IT en de directeur over de nieuwe afnemers. Daarbij heb je oog voor de klantvraag en vertaal je dit naar de doorontwikkeling van het product en de wijze waarop je het accountmanagement invult. Je vindt het een uitdaging om met een gevarieerde klantgroep van commerciële bedrijven, notariaat, wetenschappelijke partijen, erfgoedsector en overheid samen te werken.

Wat breng je mee?

  • Hbo+-denkniveau (of vergelijkbaar in het buitenland behaald diploma, bij voorkeur commerciële richting) en 3 jaar ervaring, of vergelijkbaar aantoonbaar kennisniveau met minimaal 7 jaar ervaring.
  • Je hebt ervaring met sales- en accountmanagement, procesbewaking en contractbeheer.
  • Je hebt kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van databeheer en standaarden.
  • Je begrijpt dat je werkt met persoonsgegevens. Je zorgt ervoor dat de afspraken zorgvuldig doorgesproken zijn en op een juiste manier in overeenkomsten terechtkomen.
  • Je hebt kennis van de AVG of bent bereid die op te doen.
  • Je hebt een professionele, proactieve, creatieve en kritische houding en zeer goede communicatieve vaardigheden.
  • Je houdt van verhalen, mensen en familiegeschiedenis.
  • Je herkent je in onze vijf waarden: vakkundig, enthousiast, open, zorgvuldig en behulpzaam.

Wat mag je van het CBG verwachten?

Wij zijn een groep van 36 collega’s die zowel vanuit huis werken als in een fijn kantoor in een gebouwencomplex met culturele instellingen naast Den Haag Centraal. Er is aandacht voor een goede work-lifebalans en opleidingsmogelijkheden. Het CBG staat achter de code diversiteit en inclusie, en wij zoeken naar kandidaten die ons zowel in kennis en ervaring als in achtergrond aanvullen.
De functie is in eerste instantie voor een jaar (met mogelijkheid tot verlenging en uitzicht op een vast dienstverband) voor 28 tot 32 uur (in overleg), met een salaris tussen € 2755 en € 4430 bij een fulltime dienstverband (schaal 10). Het CBG heeft een eigen Arbeidsvoorwaardenregeling die ontleend is aan de cao Rijk.

Reageren?

Je kunt je motivatiebrief en cv tot uiterlijk 1 juni 2021 richten aan Bernadine Ypma (directeur-bestuurder) via hrm@cbg.nl, o.v.v. ‘accountmanager’. Voor vragen kun je ook bij haar terecht. Het eerste kennismakingsgesprek vindt plaats op 8 juni 2021. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen zal het gesprek in Den Haag of via Microsoft Teams plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.