Datamanager gezocht bij het CBG

Het CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis is op zoek naar een datamanager (28 tot 32 uur).

Het CBG is hét landelijke expertise- en informatiecentrum voor onderzoek naar familiegeschiedenis. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar familiegeschiedenis kan leren kennen. Nederlanders hebben wortels over de hele wereld en over de hele wereld wonen afstammelingen van Nederlanders. Of je nu een beginnende onderzoeker of ervaren genealoog bent, of Utrechtse of Surinaamse voorouders hebt – iedereen moet eenvoudig toegang hebben tot de bronnen die hij of zij nodig heeft voor het onderzoek naar zijn of haar familiegeschiedenis.
Onze kerncollectie komt dan ook de komende jaren steeds meer digitaal beschikbaar, en onze kennis en expertise zijn online te vinden en te gebruiken. Ook zijn wij het belangrijkste (digitale) knooppunt tussen de Nederlandse, Europese en internationale instellingen en bedrijven die actief zijn op het gebied van familiegeschiedenis.

Wat ga je doen?

Als datamanager bij het CBG ben je verantwoordelijk voor het beheer van de databases en van de datamodellen, je werkt daarbij met een grote diversiteit aan digitale historische persoonsdata. 
We verwachten dat je zelfstandig beslissingen neemt bij het beoordelen van data en bij het verspreiden van de inhoud. Door je deskundigheid en goede en informele samenwerking met de collectie- en applicatiebeheerders binnen en buiten de organisatie, weet je wat ervoor nodig is om data snel, veilig en correct in de juiste databases in te voeren. Daarbij heb je zeker ook oog voor de klantvraag: je kunt je inleven in de wensen van een ander. Daarnaast denk je mee met innovatieve oplossingen om uit bestaande bronnen nieuwe datasets te genereren. 
Je werkt samen met een collega-datamanager. Onderling verdelen jullie de werkzaamheden en geven jullie samen met het sectorhoofd en de coördinator IT richting aan de koers van het CBG op het gebied van doelgericht datamanagement. Functioneel beheer van de draaiende applicaties behoort ook tot je takenpakket. Hierdoor heb je nog meer ruimte om te spelen met data en je creativiteit te laten zien.

Wat breng je mee?

  • Hbo+ denkniveau (of vergelijkbaar in het buitenland behaald diploma) en drie jaar ervaring, of vergelijkbaar aantoonbaar kennisniveau met minimaal zeven jaar ervaring.
  • Ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking en collectieregistratiesystemen, in het bijzonder met SQL – XML – OAI/PMH – XSLT en API beheer.
  • Kennis van en ervaring met het werken met datamodellen.
  • Kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van databeheer en standaarden projectmatig werken.
  • Je bent professioneel en accuraat en je beschikt over analytisch vermogen.
  • Je hebt een proactieve, creatieve en kritische houding en goede communicatieve vaardigheden.
  • Je bent gericht op samenwerking en gaat daarbij voor het optimale resultaat voor alle betrokkenen.
  • Je houdt van verhalen, mensen en familiegeschiedenis.
  • Je herkent je in onze vijf waarden: vakkundig, enthousiast, open, zorgvuldig en behulpzaam.

Wat mag je van het CBG verwachten?

Wij zijn een groep van 36 collega’s die zowel vanuit huis werken als in een fijn kantoor in een gebouwencomplex met culturele instellingen naast Den Haag Centraal. Er is aandacht voor een goede work-lifebalans en opleidingsmogelijkheden. Het CBG staat achter de code diversiteit en inclusie, en wij zoeken naar kandidaten die ons zowel in kennis en ervaring als in achtergrond aanvullen. De functie is in eerste instantie voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging en uitzicht op een vast dienstverband.
De omvang van de functie is in overleg te bepalen tussen 28 en 32 uur per week. Het salaris ligt tussen € 2755 en € 4430 bij een fulltime dienstverband (schaal 10). Het CBG heeft een eigen Arbeidsvoorwaardenregeling, die ontleend is aan de cao Rijk.

Reageren?

Je kunt je motivatiebrief en cv tot uiterlijk 25 mei 2021 richten aan Roosje Keijser (sectorhoofd Collectie & Netwerk) via hrm@cbg.nl, ovv ‘datamanager’. Voor vragen kun je terecht bij Jeroen Balkenende (datamanager) via jeroen.balkenende@cbg.nl.
Het eerste kennismakingsgesprek vindt plaats in de week van 31 mei 2021. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen zal het gesprek in Den Haag of via Microsoft Teams plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.