Vacature informatieadviseur Sociaal Domein bij gemeente Emmen

Ben jij op zoek naar een baan in het sociaal domein? Heb je relevante kennis van gemeentelijke processen? En heb je werkervaring op het gebied van ontwikkeling en beheer van databases en het opzetten van informatievoorziening? Beschik je daarnaast nog over een afgeronde hbo-opleiding? Lees dan snel verder!

De gemeente Emmen is voor het team Kwaliteit Sociaal Domein (KSD) op zoek naar een:

Informatieadviseur Sociaal Domein 

32-36 uur | Emmen

WAT GA JE DOEN?

Als informatieadviseur met aandachtsgebied data werk je met meerdere collega’s samen om het sociaal domein te voorzien van relevante informatieproducten. Denk hierbij aan interactieve dashboards, selfservice BI en prognose modellen. Binnen het sociaal domein ben je verantwoordelijk voor het opbouwen van een correcte en efficiënte datastroom. Ook draag je bij aan andere taken binnen het sociaal domein die betrekking hebben op de implementatie van processen. Daarnaast werk je aan het DataLab, dat centraal is gepositioneerd binnen de gemeente. Je zit regelmatig om tafel met beleidsmedewerkers, teamleiders en andere collega’s vanuit het sociaal domein om de informatievoorziening te bespreken. Goede communicatieve vaardigheden zijn om die reden een vereiste.

KENMERKEND AAN JOU

Je bent een vernieuwer en teamspeler met een professionele instelling. Daarnaast ben je gesprekspartner voor de business en een representatieve vertegenwoordiger van team KSD.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je redt je prima in het Engels waar het gaat om jouw vakgebied;
 • Relevante en actuele kennis van gemeentelijke processen;
 • Relevante en actuele werkervaring op het gebied van ontwikkeling en beheer van databases en het opzetten van informatievoorziening;
  • ruime ervaring met SQL
  • ervaring met ETL-tools (SSIS en Pentaho) is een pre
  • ervaring met business intelligence tools (Cognos 11 en PowerBI) is een pre
 • Relevante en actuele kennis van én ervaring met agile/scrum is een pre.

WAT BIEDEN WE JOU?

Naast een informele, open en collegiale werkomgeving bieden we je, afhankelijk van je ervaring, opleiding en deskundigheid, een salaris van maximaal € 4.494,- (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% over je salaris, die je naar eigen voorkeur kunt besteden.

HET TEAM

Het team Kwaliteit Sociaal Domein bestaat uit verschillende disciplines zoals kwaliteit, functioneel beheer, projectuitvoering en administratie. Werkzaamheden die het team uitvoert, zijn besluiten toetsen aan regelgeving en interne richtlijnen, nieuwe ontwikkelingen, knelpunten en stagnaties in de voortgang van werkzaamheden signaleren en ook een bijdrage leveren aan de implementatie van nieuw beleid en nieuwe wetgeving. We beheren applicaties en ontwikkelen deze door. Ook initiëren we projecten en voeren we deze uit. Binnen het team werken we nauw samen en zoeken we verbinding met medewerkers en andere teams en ook met externe instellingen.

WIL JE MEER INFORMATIE OVER DE FUNCTIE?

Neem dan contact op met Mark van Berkum (teamleider) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

SOLLICITEREN

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 12 april via de sollicitatiebutton. Je kunt je brief richten aan Mark van Berkum.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.