Technische Universiteit Eindhoven zoekt coördinator datamanagement

Wil je werken aan het vormgeven van de wereld van morgen? Bijdragen aan baanbrekende innovaties en ontwikkelingen in technologie en wetenschap? Ben je ambitieus, ben je gepassioneerd door datagedreven werken, vind je het leuk om vrijheid te hebben in je werk en werk je het liefst samen met anderen in een internationale en multidisciplinaire omgeving? Dan komen we graag met je in contact!

Voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is Aardoom & de Jong op zoek naar een deskundige en resultaatgerichte coördinator datamanagement. In die functie wordt jouw vaardigheid gevraagd ten aanzien van organiseren, samenwerken en verbinden en jouw kennis en ervaring ten aanzien van digitale oplossingen en datamanagement.

De TU/e-dienst Data Management and Library (DML) is verantwoordelijk voor het bepalen van de strategische richting en ondersteuning van de implementatie van datamanagement. Wij zijn daarom op zoek naar een coördinator die het vertalen van strategische doelen naar pragmatische acties en implementatie-inspanningen kan ondersteunen. Je moet strategische, tactische en operationele vaardigheden combineren en uitblinken in organiseren, coördineren en faciliteren. Dit doe je door je excellente skills en (agile) projectmanagementvaardigheden toe te passen. Tevens heb je de visie en overtuigingskracht om de datamanagementuitrol in alle ketens van de bedrijfsvoering op een uniforme en systematische manier te coördineren.

DE COÖRDINATOR DATAMANAGEMENT:

 • Is verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie van de datamanagementorganisatie en voor het faciliteren van het Data Governance-team en andere domeinoverstijgende bijeenkomsten;
 • Is de go-to person voor datamanagementzaken in verschillende domeinen, voor de datadomeincoördinatoren (datastewards) en voor de datakennisexperts.
 • Treedt op als scrum master en coach die datamanagement (implementatie)-activiteiten van de verschillende teams in alle zakelijke dienstverlening coördineert en faciliteert.
 • Coacht teamleden met betrekking tot projectmatige samenwerkingen en ondersteunt of levert input voor persoonlijke ontwikkelingsplannen of evaluaties.
 • Houdt inzicht en overzicht over voortgang, resultaten en ondersteuningsbehoeften.
 • Is verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van deelplannen, acties en deliverables voor een verdere groei van data governance binnen de universiteit.
 • Werkt nauw samen met de strategic advisor datamanagement en helpt bij het onderhouden van de datamanagementstrategie en -roadmap.
 • Treedt op als ambassadeur en adviseur voor datamanagement, verspreidt bewustzijn hierover en draagt bij aan de oprichting van een datamanagement-community.
 • Is verantwoordelijk voor het data management collaboration & documentation-platform (MS Teams).
 • Faciliteert trainingen en onboarding-sessies voor nieuwe medewerkers en/of datadomeincoördinatoren.
 • Fungeert voor de dienst DML als eerstelijnsondersteuning voor dagelijkse vragen over gegevensbeheer, waaronder privacy, gegevenskwaliteit et cetera.

FUNCTIE-EISEN

 • Je bent data- en informatiespecialist met een academische opleiding en een aanzienlijke ervaring en kennis op het gebied van datamanagement.
 • Je hebt ervaring in het werken binnen een datagedreven en/of data-intensieve omgeving. Je bent goed bekend met theorie (zoals DAMA DMBOK).
 • Je kernfocus en expertise ligt binnen onderwerpen als data governance, metadata en datakwaliteit.
 • Je hebt ruime ervaring met verander- en implementatieprojectmanagement, bij voorkeur op een agile manier, en als projectmanager ben je pragmatisch, resultaatgericht en gevoelig voor mensen en organisatiebehoeftes in een dynamische en complexe omgeving.
 • Je vindt het leuk om mensen bij elkaar te brengen, motiveren, mobiliseren en coachen.
 • Je kunt je goed uitdrukken, bent kritisch en in staat om onder druk te werken.
 • Je wilt je persoonlijk en professioneel blijven ontwikkelen en meegroeien met de steeds veranderende innovatieve universiteit.
 • Je hebt een perfect begrip van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

BEDRIJFSPROFIEL

De Technische Universiteit Eindhoven is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering, science & technology, en staat bekend om haar grote wetenschappelijke impact en rol in het ontwikkelen van technologische innovaties. De TU/e is een universiteit in het centrum van de samenleving en richt zich op complexe maatschappelijke uitdagingen door haar onderwijs en onderzoek te concentreren op drie strategische gebieden: energie, gezondheid en slimme mobiliteit.

De TU/e heeft de ambitie om besluitvorming in alle lagen van de organisatie meer data driven te laten zijn. De dienst Data Management and Library van de TU/e speelt hierin een sleutelpositie binnen de thema’s research datamanagement (RDM), general datamanagement (GDM), business intelligence en open science. DML beheert bovendien de universiteitsbibliotheek en het TU/e-archief en verzorgt onderwijs aan bachelor-, master- en PhD-studenten. Totaal werken er 53 mensen bij DML.

Meer informatie is te verkrijgen via deze link. Informatie over afdeling DML vind je hier.

ARBEIDSVOORWAARDEN

De TU/e biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. Je wordt benoemd voor een periode van een jaar met de intentie dit om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Aanstelling via Euflex (de TU/e detacheringsorganisatie) wordt overwogen. Als de prestaties goed zijn, kan deze aanstelling permanent worden gemaakt.

Het fulltime brutosalaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- (salarisschaal 11 CAO NU). De eindejaarsuitkering bedraagt 8,3% van het jaarsalaris (overeenkomend met een maandsalaris). De vakantietoeslag bedraagt 8% van het jaarsalaris.

Daarnaast biedt de TU/e uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld dagopvang voor kinderen, minimaal 41 vakantiedagen op basis van een 40-urige werkweek en uitstekende sportfaciliteiten).

PROCEDURE

Bij de werving en selectie laat TU/e zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentie- en diplomacheck maken deel uit van deze procedure.

Je reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk op 21 april 2021, tegemoet via het sollicitatieformulier op de website van Aardoom & de Jong.

CONTACTPERSOON

Joep Teunissen: Teunissen@aardoomendejong.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.