Vacature voor adviseur informatiemanagement bij Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid zoekt een adviseur informatiemanagement (Dordrecht, 36 uur per week).

Het oplossen van (complexe) vraagstukken op het gebied van informatie- en datastromen, dat is waar jij als adviseur informatiemanagement voor staat. Bij Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid werken we met de inzet van data en informatie aan een veilige, gezonde en duurzame omgeving voor onze inwoners en bedrijven. Krijg jij daar energie van? En ben jij iemand met veel overtuigingskracht en een flinke dosis positiviteit? Dan horen we graag van je.

Wat ga je doen?

De Omgevingswet komt eraan en de informatiebeheerders hebben tot doel een werkend VTH-pakket op te leveren om onder deze nieuwe wet te kunnen werken. De servicemedewerkers informatiemanagement zijn daarnaast drukdoende om het fysieke archief op te schonen en over te dragen. Binnen het programma Informatiegestuurd Werken is de dienst bezig met het op orde brengen van data en deze in dashboards en kaartlagen te visualiseren. De toezichtunits komen nu met de vraag of er een koppeling gerealiseerd kan worden tussen het huidige VTH-pakket en het klachten- en meldingensysteem van een andere Omgevingsdienst, zodat data makkelijker gedeeld kunnen worden.

Als adviseur informatiemanagement behoud jij het overzicht over de verschillende projecten die lopen, snap je de samenhang, en adviseer je op basis van in gezamenlijkheid opgestelde businesscases over de manier en het moment waarop wensen uit de vakunits vertaald kunnen worden in data- en informatieoplossingen.

Het bovenstaande is een van vele voorbeelden van vraagstukken waar je als adviseur informatiemanagement aan werkt. Jij zorgt dat in- en externe vraagstukken over data- en informatiestromen op de juiste manier worden opgepakt en afgehandeld en dat alle betrokken partijen worden geïnformeerd.

Belangrijk is je relatie met zowel onze interne klanten als met onze partners in de regio: het Servicecenter Drechtsteden, bijvoorbeeld. Met jouw toegankelijke houding en vernieuwende ideeën ben je in staat om de interne en externe stakeholders doeltreffend te helpen en enthousiast te maken en houden.

Ook ga je in deze functie nieuwe projecten initiëren, leidinggeven aan projectgroepen en projectplannen opstellen. De (aankomende) projecten hebben een sterke samenhang met de Omgevingswet en de aanbesteding van zowel het VTH-pakket als het DMS-/zaaksysteem. Het is daarom belangrijk dat je op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen.

Wat neem je mee?

  • Hbo-/academisch denk- en -werkniveau.
  • Een opleiding op het gebied van informatiemanagement.
  • Aantoonbare ervaring met projectmatig werken en het geven van advies over informatiemanagement.
  • Het hebben van een ITIL, BISL, Prince2 diploma is een pre.
  • Het hebben van een actief netwerk is een pre.

Naast deze kennis en ervaringseisen verwachten we dat je:

  • Zelfstandig creatieve oplossingsrichtingen kunt formuleren, ze onderbouwt en presenteert.
  • Zowel schriftelijk als mondeling helder kunt communiceren op alle niveaus.
  • Energiek, enthousiast en initiatiefrijk bent.
  • Een sociale en nieuwsgierige persoonlijkheid hebt.
  • Positief ingesteld bent, met een flinke dosis humor.

Waar kom je te werken?

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bestaat uit elf units. Als adviseur informatiemanagement werk je in de unit Informatiemanagement. Hier zijn de taken op het gebied van data-, informatie- en documentenbeheer samengebracht. Daarnaast levert deze unit een substantiële bijdrage aan het programma Informatiegestuurd Werken. Wij zoeken vooral iemand die ons kan helpen om data- en informatiemanagement nog beter te laten aansluiten bij de taakuitvoering in de vakunits en vice versa.

Wie zijn wij?

Bedrijven, woonwijken, openbare gebouwen en natuurgebieden: dat is het werkveld van de specialisten van OZHZ. De inwoners en bedrijven in Zuid-Holland Zuid kunnen op ons rekenen. Met advies, vergunningverlening, toezicht en handhaving dragen wij bij aan een goede omgeving om in te wonen, te werken en te recreëren. Met meer dan tweehonderd medewerkers hebben wij veel expertise in huis en verbinden we kennis en ervaring in de regio. Data en informatie vergaren, verbinden, toegankelijk maken en delen is daarbij onontbeerlijk. Al het werk dat wij uitvoeren doen we in opdracht en samen met de gemeenten en de provincie.

Wat bieden we jou?

  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 4.494,- bruto (uitgaande van functieniveau 10 conform de cao SGO).
  • Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibele werktijden, verlofregelingen, pensioen, reiskosten en studiefaciliteiten.
  • Aanvullend hierop ontvang je een Individueel Keuze Budget: 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie-uren van te kopen.

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct via het sollicitatieformulier. Als jij vindt dat je de ideale kandidaat bent voor deze functie, maar je voldoet niet helemaal aan de eisen, dan horen we ook graag van je. Solliciteren kan tot 15 juli a.s.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Leonie de Raad (unitmanager Informatiemanagement) via l.de.raad@ozhz.nl of 078-770 3273. Kijk ook op de website voor meer informatie.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.