NOS zoekt informatiespecialist DocuMedia

Wil je het grootste nieuwsmerk van Nederland voorzien van de juiste informatie en het mooiste beeldmateriaal? De NOS is op zoek naar een informatiespecialist DocuMedia (Hilversum, 24 uur per week).

De NOS maakt, als een van de grootste nieuwsorganisaties van Nederland, 24 uur per dag, 7 dagen per week, programma’s op het gebied van nieuws, sport en (inter-)nationale evenementen. We doen verslag van wat er speelt via televisie en radio, en online.

DE AFDELING

NOS DocuMedia is een stafafdeling die belast is met documentatie, digitale archivering en mediabeheer voor alle journalistieke afdelingen van de NOS. Vanwege vertrek van een collega zijn we per direct op zoek naar een ervaren informatiespecialist.

Een informatiespecialist houdt zich bezig met het beantwoorden van vragen van de NOS Nieuwsredactie. Van het Journaal tot NOS op 3, van Met het Oog op Morgen tot het NOS Jeugdjournaal. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van databanken, internet, interne databases en het NOS-beeldarchief. Daarnaast omvatten de werkzaamheden het digitaal archiveren en het beschikbaar stellen van beeldmateriaal. De informatiespecialisten op de afdeling DocuMedia werken 7 dagen per week in wisselende diensten vanuit Hilversum en Den Haag. Voor deze functie is de standplaats Hilversum.

WIE WE ZOEKEN

 • De wereld van internet en sociale media heeft voor jou weinig geheimen en je bent een ervaren en creatieve gebruiker van databanken. Sinds de opkomst van sociale media en de bijkomende effecten als fake news is gedegen kennis van research op dit vlak van groot belang. De ontwikkelingen daarin volg je op de voet.
 • Innovatief denken zit je in het bloed. Je hebt een stevige persoonlijkheid, kunt journalistiek meedenken en blijft goed presteren onder tijdsdruk. Goede communicatieve vaardigheden zijn essentieel. Daarnaast kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken, heb je een flexibele instelling en zie je verandering als een uitdaging.
 • Je hebt een afgeronde opleiding als informatiespecialist/documentalist op hbo-niveau (IDM, MIC of gelijkwaardige opleiding) en hebt een goede kennis van en brede algemene interesse voor nieuws.

Ben jij die informatiespecialist, kom dan ons team versterken!


Waarom wij hier graag werken

Professionele én ontspannen sfeer
We waarderen hoe we onderling samenwerken. De sfeer is prettig en ontspannen en we zijn allemaal professionals in ons vak.

We hechten waarde aan kwaliteit
Kwaliteit leveren is voor ons het allerbelangrijkste, want daar ontleent de NOS haar bestaansrecht aan.

Teamwork
Wij zijn een hecht team van bevlogen collega’s waar elkaar helpen heel normaal is.

Ontwikkeling
Er is veel ruimte om nieuwe dingen te leren én te doen. Je krijgt volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en met eigen ideeën aan de slag te gaan.


WAT WE BIEDEN

 • Een salaris van minimaal € 2.375 en maximaal € 3.493 per maand op basis van een 36-urige werkweek. Met daarnaast 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.
 • Een goede pensioenregeling en korting op je sportabonnement.
 • Ruim 5 weken vakantie bij een 36-urige werkweek.
 • Flexibele werktijden en de optie om gedeeltelijk vanuit huis te werken.
 • Reiskostentegemoetkoming. Gratis parkeerplek en de NOS ligt dichtbij treinstation Hilversum Media Park.
 • Alle ruimte om je talenten te ontplooien met opleidingen en trainingen via onze eigen NOS Academie.
 • Een aanstelling in eerste instantie voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een omgeving waar we aandacht hebben voor elkaar en rekening houden met onze verschillen.

Wij vinden het belangrijk dat ons team divers is samengesteld en oog heeft voor verschillende kanten van het nieuws. Draag jij, in welke vorm ook, bij aan de diversiteit van ons bedrijf, dan nodigen we je van harte uit te reageren.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Herken jij je in deze omschrijving en wil je als informatiespecialist bij ons aan de slag? Dan maken we graag kennis met je! Solliciteren kan tot en met maandag 31 mei via deze link. Wil je de vacature op onze eigen werkenbij-site teruglezen en meer lezen over werken bij de NOS: bekijk de vacature hier.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Roosje Simon (manager DocuMedia): roosje.simon@nos.nl.

De eerste online gesprekken zijn op vrijdag 11 juni. Het tweede gesprek is live bij de NOS en staat gepland op donderdag 17 juni. De selectieprocedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Deze vacature gaat in- en extern tegelijk uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.