Het Utrechts Archief succesvol met crowdfundingsactie

Het Utrechts Archief is een crowdfundingsactie gestart voor een nieuw boek met 400 tekeningen. De werken geven steeds een ander beeld van bekende en minder bekende Utrechtse plekken tussen 1900 en 2000. Het boek komt uit in het najaar bij de nieuwe tentoonstelling. In de eerste paar dagen werd al 95 procent van het streefbedrag van 5.000 euro binnengehaald.

De tekeningen laten een kleurig en bruisend Utrecht zien dat steeds verandert. Zo zijn er tekeningen van bekende straten en iconen als de Dom, het stadhuis, de Neude en de grachten. Ook de minder bekende plekken in de stad ontbreken niet. Medewerking verlenen onder meer Elisabeth Adriani Hovy, Ton Diekstra, Chris Schut, Ciano Siewert, Gerrit van Dokkum, Anthony Grolman, Arend van de Pol en vele andere tekenaars.

Tolien Wilmer schrijft de teksten en de uitgave wordt mede ondersteund door de Vrienden van het Utrechts Archief en uitgeverij Matrijs. Het boek vergezelt  een tentoonstelling over Utrecht in tekeningen die dit najaar in Het Utrechts Archief  zal plaatsvinden.

Inmiddels is 95 procent van het streefbedrag van 5.000 via de crowdfundingactie binnen. Bijdragen zijn nog steeds welkom. Het extra geld dat binnenkomt wordt besteed aan filmpjes over bekende en onbekende Utrechters met hun favoriete tekening.