Universitaire Bibliotheken Leiden zoekt projectleider

0,8-0,9 fte
Vacaturenummer 14117

Je verder ontwikkelen als enthousiaste projectleider, dat kunnen we je bieden bij de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). In onze dynamische organisatie werken we veel projectmatig om onze ambities waar te maken. Als projectleider leid je grotere en kleinere projecten met verschillende niveaus van complexiteit. Veel projecten hebben te maken met de (digitale) dienstverlening aan onze klanten, het beheer en het gebruik van de collecties en de inrichting van ICT-systemen.

De werkzaamheden

Je gaat deel uitmaken van onze afdeling Innovatie & Projecten, die bestaat uit een team van vier projectleiders en twee ontwikkelaars. Werk je gestructureerd en wil je op een inspirerende manier samen met je UBL-collega’s en projectteams goede resultaten behalen? Wij hebben een uitdagende vacature!
Van jou wordt daarnaast verwacht dat je:

 • Projecten leidt en projectmedewerkers (waaronder uitzendkrachten) aanstuurt;
 • Projectmatig en met analytische blik werkt aan continue (proces)verbeteringen;
 • Projectdocumenten (inclusief begrotingen en rapportages) opstelt en de voortgang van projecten bewaakt;
 • UBL-collega’s adviseert over projectmatig werken en het gebruik van de projectinstrumenten;
 • Ontwikkelingen op het gebied van informatiedienstverlening volgt en innovatie binnen de organisatie stimuleert.

Profiel

 • Een afgeronde hbo-of wo-opleiding;
 • Enige ervaring met projectmatig werken en een resultaat- en samenwerkingsgerichte instelling;
 • Aantoonbare affiniteit met inrichting en gebruik van ICT-systemen;
 • Affiniteit met wetenschappelijke informatie en de rol van de bibliotheek;
 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je beschikt over de volgende competenties of wil deze verder ontwikkelen: sturen op resultaat, initiatief, plannen en organiseren, overtuigingskracht, analytisch en innovatief vermogen, omgevingsgerichtheid en samenwerken.

Onze organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis. UBL staat wereldwijd bekend om de bijzondere collecties, die naast hun rol in onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie over ons op https://www.bibliotheek.universiteitleiden.nl/.

Wij bieden

Een inspirerende, permanent in hoog tempo veranderende werkomgeving bij de UBL. Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar, met daarna bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, bij een fulltime aanstelling maximaal € 5.090 bruto per maand in salarisschaal 10.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij.

Informatie

Nadere informatie over de vacature kun je verkrijgen bij Bas Vat, divisiemanager Bibliotheekprocesondersteuning, tel. 071-527 28 84, e-mail b.vat@library.leidenuniv.nl.

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Solliciteren

Je kunt online solliciteren via de button ‘Solliciteren’ in ons sollicitatiesysteem. Direct solliciteren kan hier. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 9 oktober 2023 worden gericht aan Bas Vat.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld