Informatiespecialist met coördinerende taken gezocht bij Universitaire Bibliotheken Leiden

0,8 fte
Vacaturenummer 14114

Vind je het belangrijk goed te luisteren naar de wensen van gebruikers? Ben je vertrouwd met het doen van gebruikersonderzoek en ben je op de hoogte van verschillende methodes daarvoor, zoals UX-technieken, usability-testen en impactonderzoek? Wij hebben een leuke baan voor je!

Wij zoeken een informatiespecialist die het talent heeft om binnen de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) diverse werkzaamheden op het gebied van klantgerichte kwaliteitszorg en gebruikersonderzoek te coördineren en uit te voeren. Je bent in staat om de wensen van diverse klantgroepen om te zetten in adviezen voor verbetering van onze dienstverlening. Je onderhoudt goede contacten met andere afdelingen en projectleiders. Daarnaast geef je uitvoering aan reguliere taken van een informatiespecialist, zoals het ontwikkelen en geven van cursussen informatievaardigheid aan studenten en het beantwoorden van vragen aan de digitale balie. Je werkt nauw samen in een team van zes informatiespecialisten.

In deze functie:

 • Initieer en coördineer je gebruikersonderzoeken binnen de UBL;
 • Coördineer je het procesteam Kwaliteitszorg en onderhoud je contact met het UBL-klantenpanel;
 • Verzorg je managementrapportages en stel je adviezen op naar aanleiding van uitgevoerde onderzoeken;
 • Bevorder je de inzet van gebruikersonderzoek en klantbetrokkenheid bij UBL-projecten en zorg je voor kennisuitwisseling met UBL-collega’s;
 • Verzorg je digitaal en waar nodig fysiek onderwijs aan studenten op het gebied van informatievaardigheid;
 • Beantwoord je klantvragen aan de digitale balie;
 • Verricht je projectmatige werkzaamheden.

Je profiel

 • Hbo+-werk- en denkniveau;
 • Kennis van en ervaring met dienstverlening in de bibliotheeksector;
 • Kennis van en ervaring met gebruikersonderzoek en UX-technieken;
 • Ervaring in het geven van advies en coördineren van processen;
 • Ervaring in het maken van rapportages en het geven van presentaties;
 • Een creatieve en innovatieve instelling;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Competenties: communicatief, klantgericht, flexibel, resultaatgericht, plannen & organiseren.

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis.

UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol in onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie ook op bibliotheek.universiteitleiden.nl.

Wij bieden

Het dienstverband wordt aangegaan conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van een jaar met bij goed functioneren uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4.640 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9). Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Als het werk het toelaat kun je deels thuiswerken; de Universiteit Leiden heeft daarvoor goede voorzieningen. Alle informatie hierover kun je nalezen op universiteitleiden.nl/werken-bij.

Diversiteit

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Anneke Dirkx, hoofd Publieksdiensten, e-mail a.c.m.dirkx@library.leidenuniv.nl, telefoon 071-527 15 60.

Solliciteren

Je kunt op deze vacature reageren via de button ‘Solliciteren’ in ons sollicitatiesysteem. Direct solliciteren kan hier. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kun je tot en met 15 oktober 2023 richten aan Anneke Dirkx.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld