Universiteit Leiden op zoek naar cloud infrastructure engineer

Ken jij je weg in Azure cloud en automatiseer je zo veel je kunt? Wil jij werken aan hoogstaande IT bij een van de meest gerenommeerde universiteiten van Europa? Bouw dan mee aan de campus van de toekomst waar virtueel en fysiek studeren, onderzoeken en werken samengaan, als

cloud infrastructure engineer
vacaturenummer: 22-663 12969

Wat ga je doen

Jij zet samen met je collega’s jouw kennis van automatisering in voor het goed laten draaien van systemen en applicaties in de cloud. Dit doe je door de cloud-omgevingen te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden met een focus op het terugbrengen van handmatig werk. De oplossingen zijn divers en je vindt al doende je weg in onze Azure- en VMware Cloud Foundation-omgevingen als je hier nog wat minder in thuis bent. Kortom, een functie met ruimte voor ontwikkeling en eigen invulling.

Waar ga je werken

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is het IT-innovatie-, kennis- en supportcentrum van de Universiteit Leiden, een van de oudste universiteiten van Europa. Dagelijks maken tienduizenden studenten, medewerkers en alumni gebruik van de zeer uiteenlopende IT-voorzieningen. Ervaren professionals en jonge talenten leren hier met plezier van elkaar.

Je bent in deze functie onderdeel van het DevOps-team Infra van het ISSC. Het team is gespecialiseerd in technische infrastructuur en ontwerpt, ontwikkelt en beheert onze cloud-services. Deze services stellen onze klanten in staat om autonoom cloud workloads te deployen, middels ‘self-service’ portalen en verregaande automatisering. Zo maken wij onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering mogelijk. De ontwikkelingen gaan richting het intensiveren van kennis in een cloud competence center. Samen met je collega’s vorm je een hecht team met een informele werksfeer waar je veel vrijheid krijgt.

We streven ernaar om met elkaar een fijne inclusieve werkomgeving te creëren, waarin jij je welkom en gewaardeerd voelt. Er is alle ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en trainingen. Samen met je collega’s bouw je snel expertise op en geef je je loopbaan in korte tijd een enorme boost. Kortom, een bruisende, ontwikkelingsgerichte werkomgeving waar jouw talenten volledig de ruimte krijgen.

Jouw werkzaamheden

 • Je ontwerpt, ontwikkelt en beheert de infrastructuur in de cloud, met name Azure.
 • Je gebruikt ‘Infrastructure as Code’ tooling zoals Terraform.
 • Je zet configuration management tools zoals Ansible en Puppet in.
 • Je pusht code naar Gitlab en maakt CI/CD pipelines.
 • Je geeft demo’s aan je collega binnen en buiten je team over de oplossingen die je hebt ontwikkeld.
 • Je specialiseert je verder in cloud-oplossingen en volgt de ontwikkelingen in je vakgebied.

Wie ben jij

 • Je voelt je op je gemak in een omgeving waar op basis van scrum/agile wordt gewerkt.
 • Je hebt kennis van (hybride) cloud-omgevingen, bij voorkeur Azure, AWS of VMware Cloud Foundation en van moderne weg technologieën.
 • Je bent technisch vaardig in scripting met bijvoorbeeld Bash, Python of Javascript.
 • Je wilt je ontwikkelen en blijven leren binnen je vakgebied.
 • Je bent mondeling en schriftelijk vaardig in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
 • Je beschikt over hbo-werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding binnen het vakgebied van IT.

Wat kun je van ons verwachten

 • Een goed salaris tussen € 2960 en € 4670 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, schaal 10 van de Cao Nederlandse Universiteiten.
 • Zicht op een vaste aanstelling na een jaar goed functioneren.
 • Je hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken, de werkduur en -tijden zijn flexibel, er is een reiskostenvergoeding en je krijgt 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek.
 • Je ontvangt jaarlijks 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%, en je maakt gebruik van een zeer aantrekkelijke pensioenregeling.
 • Ruime keuze in je secundaire arbeidsvoorwaarden; zo kun je kiezen voor een sabbatical, betaald ouderschapsverlof, je vrije dagen en salaris inzetten voor bijvoorbeeld een sportabonnement en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.
 • Veel aandacht voor goede werkplekken en werkomstandigheden, en uiteraard krijg je een laptop tot je beschikking.

Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden lees je hier: universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Over het ISSC

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de ICT-dienstverlener van de Universiteit Leiden, een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Met ongeveer 150 collega’s produceren en leveren wij moderne en flexibele ICT-diensten voor onze universitaire researchers, docenten, 32.000 studenten en bedrijfsvoering. Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde ICT-netwerk en onze private cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen/beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen, meerdere datacenters en een supercomputer. Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij we steeds meer in energieke teams agile werken. De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega’s die op zoek zijn naar deze dynamiek en die het leuk vinden om zichzelf vakmatig continu op hoog niveau te ontwikkelen. Binnen het ISSC zijn hier veel mogelijkheden voor. Er is alle ruimte voor een bij jou en jouw functie passend arrangement met interessante opleidingen en uitdagende trainingen. Verder beschik je over veel verlofdagen, kun je in overleg deels thuiswerken en krijg je een laptop van de zaak.

Diversiteit

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vind je hier.

Meer informatie

Vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek én succesvol onderwijs zijn zonder hoogstaande IT ondenkbaar. Jij kunt ermee aan de slag als cloud infrastructure engineer. Voor meer informatie over deze functie of de procedure kun je contact opnemen met Erik Rietkerk, teamleider Operations bij het ISCC via e.rietkerk@issc.leidenuniv.nl

Is dit de baan voor jou?

Solliciteer dan direct via deze button. We doen ons best dezelfde dag nog contact met je op te nemen. Reageren kan tot en met 2 januari, mits de vacature niet eerder is vervuld of gesloten.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mocht je ons toch cv’s toesturen, dan kunnen daar geen rechten aan worden ontleend