Universitaire Bibliotheken Leiden zoekt projectmedewerker Ontsluiting Bijzondere Collecties

De afdeling Bijzondere Collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) zoekt een:
> projectmedewerker Ontsluiting Bijzondere Collecties (0,8 fte)
> vacaturenummer: 13518

De werkzaamheden

Heb je affiniteit met cartografisch materiaal of erfgoedcollecties in het algemeen? Heb je ervaring met het lezen van lastige handschriften? Dan hebben wij een interessante baan voor jou! We zoeken voor het project achterstanden BC een enthousiaste projectmedewerker die tijdelijk ons projectteam komt versterken. Binnen het project werk je samen met je collega’s aan het deelproject Kaartencollectie. Daarnaast verricht je ten behoeve van het project kleine beheer- en behoudwerkzaamheden. De taken bestaan onder andere uit:

  • Het in Excel ontsluiten van de kaartencollectie op basis van een bestaand handgeschreven inventariskaartsysteem;
  • Diverse ompakwerkzaamheden van onder andere twintigste-eeuwse archieven;
  • Het leveren van overzichten en rapportages.

Profiel

  • Mbo-werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met cartografisch materiaal of met erfgoed in het algemeen;
  • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels;
  • Goede computervaardigheden;
  • Beschikt over de competenties resultaatgerichtheid, accuratesse en samenwerken;
  • Kan goed zelfstandig werken en weet expertise in te schakelen wanneer nodig.

Beschrijving organisatie

De UBL biedt medewerkers veel kansen om zich te ontwikkelen. We werken continu aan een inspirerende, inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Je komt te werken binnen een toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat. Centraal staat het bieden van betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten. We doen dit samen met andere partijen in binnen- en buitenland. Onze werkterreinen zijn breed en divers, zo ook onze klantgroepen, in het bijzonder studenten, docenten en onderzoekers. Voor hen verzorgen we de wetenschappelijke informatievoorziening als partner in kennis. UBL staat wereldwijd bekend om haar brede wetenschappelijke collecties en bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. Op onze bibliotheeklocaties bieden wij iedereen een prettige studie- en onderzoeksomgeving. Online staan wij in contact met gebruikers van over de hele wereld. Onze medewerkers dragen hier samen, ieder vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en talent, aan bij. Kijk voor meer informatie ook op onze website: bibliotheek.universiteitleiden.nl.

Wij bieden

Een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.402 en maximaal € 3.026 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 6). Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op onze website.

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit zijn inclusief.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Voor deze functie vragen wij bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Saskia van Bergen, hoofd Dienstverlening & Collectie-informatie Bijzondere Collecties, e-mail: w.van.bergen@library.leidenuniv.nl.

Solliciteren

Direct solliciteren kan hier. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 3 april worden gericht aan Saskia van Bergen. De brievenselectie zal plaatsvinden in dezelfde week. In week 15 zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Je wordt vriendelijk verzocht beschikbaar te zijn in deze periode.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.