Tweede aflevering Peper-podcast met ‘informatienestor’ Eric Sieverts

De tweede aflevering van Peper, de podcast van IP en KNVI over de informatiehuishouding van je organisatie of bedrijf én die van jezelf, is live. Eric Sieverts, nestor van het informatievak, praat over ontwikkelingen en trends in zoeken-en-vinden en in het verwerken van informatie – van zoekmachines en artificial intelligence tot factchecking en Belllingcat. En natuurlijk komt ook de VOGIN-IP-lezing aan bod die op 11 mei voor de tiende keer plaatsvindt, een mooi moment om terug te blikken.

De podcast kun je hier beluisteren.

In de aankomende papieren IP #4 lees je meer over het gesprek met Sieverts, die met ingang van 2022 na ruim twintig jaar stopte als redacteur van IP, maar nog steeds volop bezig is als (mede)organisator van de VOGIN-IP-lezing. Meer informatie over het programma van het evenement en over aanmelden vind je op vogin-ip-lezing.net.

Eric Sieverts

Informatiehuishouding op scherp

Hoe draag je als professional bij aan de informatiehuishouding en digitale transformatie van je organisatie of bedrijf? En hoe is het met je eigen informatiehuishouding gesteld? Je hoort het tijdens Peper, de podcast van vakblad IP en KNVI. Een-op-eengesprekken over werken en leven in de information society. Open, pittig, een beetje (zelf)kritisch en informatief. Elke maand een nieuwe aflevering. 
Interviewer: Tom Dalderup, tom.dalderup@knvi.nl.