Teamleider Informatievoorziening gezocht bij gemeente Nissewaard

Als je het leuk vindt om leiding te geven, affiniteit hebt met ICT en het uitdagend vindt om met tegengestelde belangen om te gaan, dan is dit een baan voor jou.

Teamleider Informatievoorziening
Spijkenisse | max. € 6.777 | 32-36 uur p/w

Wat ga je doen?

Als teamleider Informatievoorziening bij de gemeente Nissewaard werk je binnen de eenheid Control & Informatie. Dit is een van de zes eenheden binnen de gemeente Nissewaard. Binnen jouw rol als teamleider Informatievoorziening ben je verantwoordelijk voor het tactisch en operationeel leidinggeven op het gebied van informatievoorziening binnen de organisatie. Je werkt samen met de cio/transitiemanager, maar richt je op de tactische en operationele doorontwikkeling van de informatiehuishouding en -voorziening. Hierbij richt je met het team processen in die ondersteunend en faciliterend zijn aan de business zoals Burgerzaken en het Sociaal Domein, waarbij je zorgt dat de IV-toepassingen op een doelmatige en doeltreffende manier worden ingezet en benut.

In deze functie focus je ook op het behalen van de organisatiedoelstellingen. Je bepaalt de koers, motiveert je team en waarborgt een efficiënte werkwijze. Je bent verantwoordelijk voor het maken en nakomen van resultaatafspraken, het bevorderen van samenwerking binnen en buiten het team en het stimuleren van persoonlijke en professionele groei. Je aanpak is tactisch en operationeel, gericht op zowel de dagelijkse leiding als op de middellange termijn.

Je komt terecht in een team van ongeveer dertig medewerkers binnen de eenheid Control & Informatie. Het team bestaat uit een diversiteit aan rollen, zoals informatiebeheer, functioneel beheer, data-analisten en diverse adviseurs en specialisten. Gezamenlijk werken zij vanuit hun rol en expertise aan de professionalisering van de gemeentelijke informatievoorziening. Deels door werkzaam te zijn op tactisch operationeel niveau en deels door deelname aan de transitieopgave die de gemeente de komende jaren wil gaan inzetten.

De manager C&I is jouw leidinggevende, maar op strategische inhoud is de cio leidend. Op tactisch en operationeel gebied over de gehele brede inhoud van het team maak je afspraken met je manager.

Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • 30 % team helpen en collega’s aansturen
 • 30 % werkzaamheden coördineren en beslissingen nemen
 • 15 % medewerkers coachen
 • 15 % processen verbeteren en innoveren
 • 10 % ontwikkelen en richting geven

Voorbeeld uit de praktijk

Je merkt dat sommige teamleden de ambitie hebben om een volgende stap in hun carrière te maken of interne processen te willen verbeteren ter ondersteuning van de dienstverlening. Wat doe je?

Je zorgt ervoor dat je een coach en mentor bent voor je medewerkers. Je voert regelmatig gesprekken met teamleden om hun ambities en potentieel te begrijpen en hen individueel te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Dit houdt in dat je samenwerkt aan carrièrepaden, opleidingen en projecten en dat je een ondersteunende omgeving creëert. Daarnaast stimuleer je interne procesverbeteringen door teamleden te begeleiden bij hun verbeterinitiatieven en plannen en te zorgen voor de nodige middelen en samenwerkingen. Je bevordert een cultuur van continue verbetering en zorgt ervoor dat goede ideeën effectief worden geïmplementeerd.

Wat is vereist?

 • Een afgeronde hbo-opleiding en/of wo-werk- en denkniveau.
 • Ervaring in een leidinggevende rol.
 • Kennis van en ervaring met politiek-bestuurlijke aangelegenheden en het gemeentelijk takenpakket.
 • Kennis van en inzicht in de samenleving als geheel met haar maatschappelijke krachtenveld.
 • Affiniteit met de werkzaamheden van het team door kennis van ICT en de bedrijfsprocessen.
 • Kennis van de instrumenten BiSL en ITIL (en het toepassen ervan).
 • Coachende stijl van leidinggeven.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Initiatiefrijk, probleemoplossend, verantwoordelijkheid, kritische blik en risico’s durven nemen.

Wat krijg je?

 • Maximaal € 6.777 bruto per maand (schaal 12 Cao gemeenten), afhankelijk van kennis en ervaring en o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • IKB (17,05 % flexibel in te zetten).
 • 32- tot 36-urige werkweek.
 • 194,4 vakantie-uren o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Trainings- en opleidingsmogelijkheden via het Individueel Keuzebudget.
 • Inrichten thuiswerkplek (€ 750 budget voor inrichten thuiswerkplek per 7 jaar).
 • Fietsregeling (€ 2.000 budget fietsregeling per 3 jaar).
 • Reiskostenvergoeding (volledige vergoeding ov of € 0,21 per km (min. 10 km, max. 40 km enkele reis)).

Werken bij gemeente Nissewaard

In Nissewaard hoef je niet te kiezen tussen drukte en rust. We zijn een centraal gelegen gemeente, vlakbij Rotterdam en het Rijnmondgebied, met daarnaast landelijke dorpjes en veel groen binnen handbereik. Het levendige stadscentrum van Spijkenisse, de sfeervolle dorpskernen en mooie natuur: dit is Nissewaard, waar alle verschillen in balans zijn.

De 85.000 inwoners van Nissewaard maken de dingen niet mooier dan ze zijn. Dat iets ‘echt’ is, is van groot belang. Een mooi verhaaltje, daar prikken ze zo doorheen. Ze doen het graag op hun eigen manier en steken hun mening niet onder stoelen of banken. Dat geeft de gemeente een eigenwijs karakter. Nissewaarders zien dat er ruimte is voor ontwikkeling en verbetering en voelen zich daar graag bij betrokken. Daarom werken we als TeamNW graag samen met inwoners om van Nissewaard een nog mooiere plek te maken om te wonen, werken en ondernemen.

Wees jezelf, vaar je eigen koers, haal eruit wat erin zit en voeg toe wat er nog niet is. Maak het jouw Nissewaard!

Groeipad

De gemeente Nissewaard beschikt over een opleidingsbudget, waarmee medewerkers functie-inhoudelijke opleidingen en trainingen kunnen volgen, maar ook coaching. Binnen de gemeente staat een groeipad niet vast, maar door de grootte van onze organisatie zijn er genoeg kansen om door te groeien binnen of buiten je functie.

Solliciteren en meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de functie teamleider Informatievoorziening? Solliciteren kan via de solliciteerbutton. Voor meer informatie neem je contact op met Chantal van Loenen, manager Control, via cjp.bosch@nissewaard.nl.