Tentoonstelling ‘Papier Hier’ combineert boeken en kunst

Op 26 november opent in de Koninklijke Bibliotheek (KB) de tentoonstelling ‘Papier Hier’, die zestien jonge kunstenaars uit verschillende disciplines verbindt met zestien toonaangevende Nederlandse dichters en schrijvers. 

De expositie is een krachtenbundeling van creatief platform MOAM, KB, Nederlands Letterenfonds, Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek (CPNB) en Huis van het Boek in het belang van jonge kunstenaars, het lezen van boeken en duurzaamheid. 

In de afgelopen maanden werkten de kunstenaars nauw samen met de auteurs en creëerden zij werk geïnspireerd op een boek van de auteur. Elk kunstwerk heeft gerecycled papier als basismateriaal. De kunstwerken informeren bezoekers op een innovatieve en inspirerende manier over kunst, boeken en duurzaamheid

De expositie zal een maand in de KB te zien zijn, waarna ze zal reizen door het land naar verscheidene openbare bibliotheken. Op iedere locatie worden rond de expositie activiteiten georganiseerd. In maart eindigt ze dan in Amsterdam tijdens de Boekenweek 2021.

Deelnemende schrijvers: Abdelkader Benali, Mano Bouzamour, Yvette van Boven, Splinter Chabot, Paulien Cornelisse, Adriaan van Dis, Anna Enquist, Mylo Freeman, Tim Hofman, Herman Koch, Paul van Loon, Thomas Olde Heuvelt, Heleen van Royen, Carry Slee, Barbara Stok en Esther Verhoef.

Deelnemende kunstenaars: Alissa + Nienke, Mik Bakker, Froukje de Boer, Gyatso Davids, Milan Faassen, Anne Kolbe, Christina de Korte, KUNRAD, Renee Mes, Noij, Fleur Peters, Constantijn Scholten, Carlijn Veurink, Loek Vugs, Fenna Wenselaar en Seok-Hyeon Yoon.