Swets & Zeitlinger Group vraagt en krijgt surseance van betaling

Swets & Zeitlinger Group in Leiden, heeft gisteren uitstel van betaling gevraagd en gekregen. De holdingmaatschaatschappij is de moederonderneming van Swets, dat zich bezighoudt met het verschaffen van abonnementenservices voor papieren en digitale tijdschriften aan de informatiesector. Het dochterbedrijf zelf, Koninklijke Swets & Zeitlinger Holding, is niet in surseance.

Het nieuws werd bekend door een openbaarmaking op de website Faillissementsdossier en in een artikelin het Duitse Börsenblatt. RTLZ schrijft dat uit het meest recente jaarverslag van Swets & Zeitlinger Holding blijkt dat de onderneming al een tijd in zwaar weer verkeert. Vorig jaar boekte de onderneming een verlies van 1,9 miljoen euro op een omzet van 550 miljoen. Volgens het verslag zetten de aandeelhouders het bedrijf begin dit jaar te koop, omdat er “voor de bedoelde transformatie meer kapitaal en schaalgrootte nodig blijkt”. Een verkoop werd in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

RTLZ meldt voorts dat vertegenwoordigers van het bedrijf nog geen commentaar op de surseance hebben gegeven. Uitgevers Elsevier en Springer hebben inmiddels wel hun klanten gewaarschuwd voor de ontwikkelingen bij Swets. Springer heeft de contracten met Swets opgezegd.