KB organiseert informatiemiddag Europeana Newspapers

De Koninklijke Bibliotheek (KB) organiseert op 28 oktober 2014 een informatiemiddag rondom Europeana Newspapers. In Europeana Newspapers, dat in januari 2015 zal worden afgerond, worden zo’n 18 miljoen krantenpagina’s beschikbaar gesteld via Europeana en The European Library.

Vanaf volgend jaar zullen 10 miljoen krantenpagina’s full text doorzoekbaar zijn. De kranten zijn afkomstig van bibliotheken uit uiteenlopende landen, waaronder Duitsland, Estland, Letland, Finland, Servië en Polen. Ook de KB is partner in dit project en heeft een deel van de eigen krantencollectie beschikbaar gesteld.

De KB licht de mogelijkheden van deze digitale collectie tijdens de informatiemiddag toe. Het woord wordt gegeven aan onderzoekers die werken met digitale kranten en het project en de zoekmogelijkheden zullen die middag gepresenteerd worden. De middag wordt afgesloten met een borrel. De Europeana Newspapers informatiemiddag is bedoeld voor iedereen met interesse in historische kranten, zoals historici, genealogen, erfgoedinstellingen, bibliotheekmedewerkers, docenten en journalisten.

Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan tot en met 22 oktober.

Europeana Newspapers Informatiemiddag
Dinsdag 28 oktober 2014
13:00-17:00 uur
Koninklijke Bibliotheek te Den Haag