SURFsara versterkt Research Data Netherlands

Research Data Netherlands (RDNL), het samenwerkingsverband tussen 3TU.Datacentrum en DANS, verwelkomt vandaag SURFsara. Met de komst van deze nieuwe partner kan RDNL meer wetenschappelijke instellingen vanuit een gezamenlijke aanpak bedienen bij het duurzaam opslaan en delen van onderzoeksdata.

SURFsara is sterk op het gebied van nationale reken- en datadiensten, waaronder High Performance Computing, en vormt daarmee een aanvulling op het bestaande werkterrein van RDNL: de technische wetenschappen (via 3TU.Datacentrum) en de sociale en geesteswetenschappen (via DANS – Data Archiving and Networked Services).

De officiële toetreding van SURFsara vindt plaats tijdens de uitreiking van de Nederlandse Dataprijs door Research Data Netherlands. Om 16.50u vanmiddag ondertekenen Peter Doorn (directeur DANS), Wilma van Wezenbeek (directeur TU Delft Library) en Axel Berg (adjunct-directeur SURFsara) de intentieverklaring die hun verdere samenwerking vormgeeft. De Dataprijs wordt uitgereikt in de Meervaart in Amsterdam en valt samen met de internationale conferentie van de Research Data Alliance.