Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland lanceert platform Zeeuwseankers.nl

Op maandag 6 januari lanceert Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) het nieuwe digitale platform Zeeuwse Ankers, een uitwerking van de culturele biografie van Zeeland.

Zeeuwse Ankers is de beoogde opvolger van het portaal Geschiedenis Zeeland, dat bestaat sinds 2006. Op de nieuwe website zullen erfgoedorganisaties en culturele organisaties de komende jaren gaan samenwerken aan cultuurparticipatie, cultuurtoerisme, kennisoverdracht en behoud door ontwikkeling. Of zoals SCEZ het zelf omschrijft: “Erfgoed wordt nadrukkelijk in de omgeving geplaatst, met landschappen, monumenten en musea als betekenisvolle ankerplaatsen. Deze zijn te bezoeken en er zullen activiteiten plaatsvinden, onder andere om belangrijke tradities in ere te houden.”

Het platform wordt gecombineerd met een ‘Routewaaier’ (fietsroutes) voor Zeeuwse musea en een televisieserie bij Omroep Zeeland over de Canon van Zeeland, waarin wekelijks een venster uit deze Canon zal worden uitgelicht. Aansluitend op de uitzendingen zullen onder meer lezingen, tentoonstellingen, wandelingen en boekpresentaties worden georganiseerd. De serie bij Omroep Zeeland start op dinsdag 7 januari 2014.

De website Zeeuwse Ankers is mede tot stand gekomen door een subsidie van de Provincie Zeeland en is gemaakt door het in Middelburg gevestigde Mecano.