Stedelijk Museum lanceert Mood App

Het Stedelijk Museum zal tijdens de Museumnacht op 1 november 2014 de Mood App lanceren. Met deze app kunnen bezoekers audiotours volgen die aansluiten bij hun stemming. De app, die beschikbaar komt voor zowel Android als iOS, laat bezoekers ontdekken dat er voor iedere stemming kunstwerken te vinden zijn in het Stedelijk. Ze kunnen kiezen uit de stemmingen brak, bang, verdrietig, verliefd, mysterieus of vrolijk.

De mood app is bedacht en ingesproken door de zogenoemde Blikopeners, een groep jongeren tussen de 15 en 19 jaar, die het museum adviseren en er activiteiten en rondleidingen organiseren.

De Museumnacht  heeft het thema ‘Bad Thoughts’. Bij de informatiebalie zijn deze avond gratis koptelefoons te krijgen om de app uit te proberen. De Blikopeners geven ieder jaar tijdens de Museumnacht speedtours langs hun favoriete kunstwerken. Dit jaar geven ze live mood tours, met de extra moods jaloezie, boosheid, schaamte en verlangen. Deze stemmingen zijn speciaal voor de Museumnacht toegevoegd, passend bij het thema Bad Thoughts. De mood tours starten ieder kwartier bij de groepsentree aan de Paulus Potterstraat.