Simplifai komt met AI-tool voor digitaal archiveren van e-mails en bijlagen

Simplifai, een oorspronkelijk Noors bedrijf, heeft de Simplifai Archiver gelanceerd, een door kunstmatige intelligentie aangedreven tool die e-mailberichten en bijgevoegde documenten archiveert.

Simplifai zorgt ervoor dat e-mails en documenten worden gefilterd op privacy of gevoeligheid, dat deze – indien nodig – openbaar worden gemaakt en uiteindelijk correct worden gearchiveerd. E-mails die privé zijn, zijn uitgesloten van archivering en publicatie. De oplossing ondersteunt meerdere vormen van automatisering, zoals Microsoft Sharepoint, Microsoft Dynamics 365, Documaster, Acos WebSak en Elements van Sikri Group, aldus het bedrijf.

Simplifai Archiver maakt gebruik van trainbare kunstmatige intelligentie om te bepalen of een e-mail openbaar of persoonlijk is, of deze geschikt is voor archivering en of het gepast is om te publiceren. Oorspronkelijk gericht op Noorwegen is de Simplifai Archiver ontwikkeld in een MVP (minimum viable product)-project met The Norwegian National Archives. Het heeft intussen een officiële erkenning gekregen van de Noorse gegevensbeschermingsautoriteit.

Simplifai werd in 2017 opgericht en is bedenker van het Simplifai AI Automation-platform, dat wordt gebruikt om Simplifai Archiver-, Claims Handling-, Document Handling-, Incasso- en Customer Service-oplossingen te creëren. Het bedrijf heeft kantoren in Noorwegen, India, Zweden, Oekraïne en Nederland.