Shortlist IVI Award 2015 bekend

De jury, onder voorzitterschap van oud-KB-directeur Bas Savenije, heeft vandaag de shortlist met kanshebbers voor de IVI Award bekendgemaakt. Deze prijs, bedoeld om innovatie in de informatiebranche te stimuleren, wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Alle organisaties die zich met het verspreiden en verwerken van informatie bezighouden (van bibliotheek tot archief) konden zich de afgelopen maanden aanmelden.

De kanshebbers zijn:
> VERGEETmeNIET – Gemeentemuseum Den Haag
> Verzetsmuseum junior – Verzetsmuseum
> Library Tour – TU Delft Library
> Modemuze – Modemuseum
> ARTtube – Museum Boijmans
> Voorleesbus ‘Blikkie’ – Bibliotheek Helmond Peel
> QOAM – UB RU Nijmegen
> Yoleo – Dedicon
> Kinderen Bouwen Bruggen – Bibliotheek Kennemerwaard
> De Kennismakerij featuring de KennisCloud – Bibliotheek Midden Brabant
Belangrijke criteria bij de selectie waren: de relatie met de kerntaken van de organisatie, de originaliteit, de (potentiële) impact van het initiatief en de mogelijke voorbeeldfunctie die het vervult.
Op deze shortlist kan het publiek een gemotiveerde stem uitbrengen via iviaward.nl/stemmen. Met de motivaties van deze stemmen houdt de jury rekening bij het aanwijzen van de uiteindelijke winnaar. Voor meer informatie over de procedure en een korte beschrijving van de genomineerde projecten zie iviaward.nl.
De prijs bestaat uit zowel een award als 15.000 euro innovatiesupport en wordt uitgereikt tijdens het KNVI congres in Nieuwegein op 12 november a.s.
In 2014 is de allereerste IVI Award gewonnen door het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC) met hun website Het geheugen van Brabant.