Seminar Nepnieuws op 28 november

Na de bijeenkomst over ‘Factchecking en hoe er praktisch mee om te gaan’ in 2018 organiseren LexisNexis en VOGIN een vervolg: een seminar over de verspreiding en gevolgen van nepnieuws.

Nepnieuws lijkt als term een instrument te zijn geworden om de betrouwbaarheid van media ter discussie te stellen. Maar in de praktijk is de wereld niet zo zwart-wit. Het seminar ‘Nepnieuws en hoe ermee om te gaan’ op 28 november in Amsterdam geeft enkele handvatten door antwoord te geven op vragen zoals: Wat is nepnieuws? Hoe komt het tot stand? Hoe kan je het herkennen en hoe moet je ermee omgaan?

De eerste sprekers zijn bekend:

  • Peter Burger, associate professor aan de Universiteit van Leiden. Peter Burger vertelt een verhaal over bots, trollen en deep fakes, met checktips voor beginners en gevorderden. Want in 2019 moet iedereen op zijn minst een beetje factchecker zijn.
  • Han van der Horst, historicus en schrijver van het boek Nepnieuws. Han van der Horst duikt met u het verleden in om u zo te helpen tot een beter begrip te komen van nepnieuws in onze eigen tijd.

Meer sprekers zullen volgen, binnenkort volgt het volledige programma. Wie geïnteresseerd is, kan zich al aanmelden.