Rochdale zoekt informatiemanager

32-36 uur | Amsterdam

Dé schakel zijn tussen de business en de IT-organisatie en het optimaliseren van informatievoorzieningen. Daarvoor zoeken we jou als informatiemanager bij Rochdale.

Hallo informatiemanager!

Bouwen, bouwen, bouwen. De buurten verduurzamen. Kwetsbare buurten sterker maken. Dat doen we van puntje Zaandam tot diep in Zuidoost. Rochdale zet zich in voor sterke buurten, waar inwoners meer kansen hebben. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin je dé schakel bent tussen de business en de IT-organisatie? Krijg jij energie van het optimaliseren van informatievoorzieningen en het sturen en coördineren van diverse (grootschalige) projecten? Voor de afdeling Digitalisering & Informatievoorziening zoeken we een informatiemanager.

De afdeling Digitalisering & Informatievoorziening heeft zich de afgelopen jaren meer en meer ontwikkeld naar een regie-organisatie, die enerzijds de (veranderende) behoefte vanuit de business ophaalt en ordent en anderzijds de dienstverlening door externe IT-dienstverleners regisseert, zodat deze aansluit op de behoefte van de business. In jouw rol als informatiemanager vertaal je gebruikerswensen over de informatievoorziening naar de bestaande informatiestromen en systemen. Of naar voorstellen om de informatievoorziening uit te breiden. Je ondersteunt de manager en teamleider D&I bij het afstemmen van de informatievoorziening op de organisatie en andersom.

Jouw werkdag

Jij gaat aan de slag met het optimaliseren van informatievoorzieningen en processen binnen de kaders van het informatiebeleid, de architectuurprincipes en het beveiligingsbeleid. Je werkt nauw samen met de afdelingsmanagers/teamleiders en op operationeel niveau met de functioneel en technisch beheerders, het BI-team en andere D&I-collega’s. Daarnaast ben jij projectleider of projectlid in diverse Rochdale-brede projecten of binnen activiteiten die betrekking hebben op de informatievoorziening. Je inventariseert en analyseert de informatiebehoefte en weet deze te vertalen naar haalbare oplossingen. Als krachtig businesspartner weet jij prioriteiten te stellen en aan te geven waar de focus op moet liggen. Goed samenwerken is voor jou vanzelfsprekend; je vindt het leuk om door de hele organisatie heen te werken en te communiceren op allerlei niveaus. Daarbij kijk je altijd wat wél kan, maar kun je ook onderbouwd aangeven waarom iets niet mogelijk is.

Leuke werkdag? Voor deze vacature van informatiemanager heb je het volgende in huis:

 • Hbo-werk- en denkniveau, aangevuld met relevante werkervaring als informatiemanager;
 • Kennis van en ervaring met de invulling/optimalisatie van informatiemanagement vanuit het belang van de business;
 • Ervaring met project- en procesmatig werken;
 • Inzicht in verschillende bedrijfsprocessen en de rol/bijdragen daarvan op het gebied van informatiemanagement en digitalisering, evenals innovatieve ontwikkelingen;
 • Kennis van beheerprocessen en het aansturen van leveranciers onder regie;
 • Communicatief ben je sterk. Je beweegt je op allerlei niveaus binnen de organisatie;
 • Je kunt goed luisteren en staat open staan voor (veranderende) wensen/behoeften, klachten, issues op het gebied van D&I vanuit de business. Daarbij ben je doortastend, weet door te vragen.

Werk samen voor de straat

Woningcorporatie Rochdale huisvest zo’n 80.000 mensen in de regio Amsterdam en er werken zo’n 500 collega’s. We staan voor een mooie opgave en zijn ambitieus. Van onze medewerkers vraagt dat creativiteit, denk- én daadkracht. Tegelijkertijd is er veel ruimte voor initiatief, om jezelf te zijn, en zijn er volop kansen je te ontwikkelen terwijl je maatschappelijke impact maakt. In ons kantoor aan het Bos en Lommerplein heerst een open sfeer en vinden we naast hard werken lol maken ook belangrijk. Bij ons is iedereen welkom en we geloven dat onderlinge verschillen ons als collega’s onderling en als organisatie versterken.

Stap over de drempel

Ga bij ons aan de slag als informatiemanager. Met collega’s die net als jij trots zijn op de maatschappelijke rol die Rochdale vervult voor huurders met lage inkomens. Je hiervoor inzetten geeft voldoening. En dan nu de beloning, in tijd, geld en ontwikkelingsmogelijkheden, op basis van 36 uur per week:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.597 in schaal K van de cao Woondiensten;
 • Flexibele werktijden;
 • De mogelijkheid om thuis of op locatie te werken;
 • 25 vrije dagen per jaar en 8% vakantiegeld;
 • Een reiskostenvergoeding van 100% voor ov of een reiskostentegemoetkoming voor de auto;
 • Een eindejaarsgratificatie, afhankelijk van de prestaties van de totale organisatie;
 • Een bijdrage aan je pensioenpremie via Stichting Pensioenfonds Woningcorporaties (SPW);
 • Een jaarlijks opleidingsbudget, waarmee je trainingen kunt volgen en jezelf kunt ontwikkelen;
 • Een stoelmassage, vers fruit, zit-stabureaus en vitaliteitsprogramma ‘Vitaal Centraal’;
 • Verfrissende activiteiten zoals lunch-kennissessies, een zomerfeest en ons koerscafé.

Solliciteren

Solliciteren kan direct via de sollicitatiebutton. Als er passende reacties binnenkomen, maken we gelijk kennis met je. Tip: wacht dus niet te lang met reageren!

Vragen? Chris Horst, manager Digitalisering & Informatievoorziening, geeft antwoord als je belt via 06-52 08 84 13.

Een online assessment en basis financiële screening zijn onderdeel van de procedure

We werven onze kandidaten zelf, acquisitie stellen we daarom niet op prijs.